Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Söndagen den 31 maj 2020 - klockan 18:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Wiktoria kommer till Kungsfesten


Karin Sidén 2019-05-07

Wiktoria har varit med i Melodifestivalen tre gånger - och gått direkt till final alla tre gångerna. 2016 kom hon fyra i finalen med låten med Save me. 2017 kom hon sexa med As I lay me down och i år kom hon på sjätte plats med Not with me. 
Bild:pressbild
Wiktoria har varit med i Melodifestivalen tre gånger - och gått direkt till final alla tre gångerna. 2016 kom hon fyra i finalen med låten med Save me. 2017 kom hon sexa med As I lay me down och i år kom hon på sjätte plats med Not with me. 

Med bara några veckor kvar till dagen K som i Kungsfesten är programmet så gott som spikat. Sedan länge har det varit klart att rapparen Dogge Doggelito är ett av årets dragplåster och i går presenterade arrangörerna ytterligare ett: sångerskan Wiktoria.

Lördagen den 25 maj, klockan 11-16, är det dags för årets upplaga och plats för festligheterna är Kungsängens IP. Självklart är det gratis inträde!

Kungsfesten är en fest-dag där grannar och nästan-grannar, bekanta och vänner får möjlighet att träffas under festliga former, umgås, lyssna på musik och flanera bland knallar och utställare och bara ha det bra tillsammans - precis som en riktig familjefest ska vara! Och när det dessutom slår rätt i väderlotteriet så är den en given succé!

Kungsfesten är Kungsängens egen stadsfest som arrangeras i slutet av maj varje år - och har så gjort sedan 2008 då kungaparet besökte kommunen. 2015 tog kommunen över arrangörsrollen. Tidigare var det Kungsängens centrum som var skådeplatsen, men på grund av renoveringen fick man förra året flytta Kungsfesten till Kungsängens IP - något som visade sig vara en fullträff.

Tack vare flytten till KIP är festområdet mycket mer flexibelt och tillåtande för utrymmeskrävande aktiviteter. Festplatsen bjuder på en härlig blandning av marknad, scenframträdanden av lokala och etablerade artister, prova-på-aktiviteter hos ett flertal av kommunens föreningar, loppis, utställningar och matstånd.

Dogge Doggelito är rappare och bland annat känd för tiden i bandet Latin Kings.
Bild:Pressbild
Dogge Doggelito är rappare och bland annat känd för tiden i bandet Latin Kings.

Polisen, grannstöd, Räddningstjänst samt Livgardet finns på plats för att visa upp sig och berätta om sina respektive verksamheter. Så även Fryshuset och FRG (Frivilliga ResursGruppen) och flera andra föreningar/organisationer.

I år blir det även en politikerdebatt inför det högaktuella EU-valet där våra lokal-politiker debatterar och diskuterar i en panel ledd av moderatorn Tara Moshizi (programledare i SVTs Kulturnyheterna).

Varje år bjuds besökarna på ett gediget scenprogram där musikframträdanden och underhållning varvas med stipendieutdelningar och andra trevligheter på scenen. Lokala artister och eleverna från Kulturskolan har tillsammans med ett eller ett par namnkunniga dragplåster bidragit till den goda stämningen.

Årets gästartister är Dogge Doggelito och Wiktoria! Självklart blir det autografskrivning efteråt! Också det en uppskattad tradition!

 

Länk till Kungsfestens egen hemsida.

Länk till tidigare artikel om årets Kungsfest.

Länk till artikel om Kungsfesten 2018.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen