Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 24 maj 2019 - klockan 12:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Basebollsäsongen är igång - Kungsängen City inledde med två vinster


Karin Sidén 2019-05-07

Bild:Peter Granqvist

BASEBOLL   Ett vårtecken gott som något är att basebollsäsongen dragit igång efter vintervilan. För Kungsängen Citys juniorer är målet för säsongen solklart: slutspel och finalspel i SM.

Säsongsinledningen kunde därför inte ha blivit bättre: dubbla vinster mot Sundsvall, laget man förlorade semifinalen mot i höstas.


-Det var ett riktigt skönt kvitto för oss att vinna mot just Sundsvall så här i premiären! Det blev två jämna matcher och vi vann med minsta möjliga marginal, 10-9 i bägge matcherna, men oj vad vi njöt! säger lagets tränare Peter Granqvist och fortsätter:

-Det var allt lite nervöst och ringrostigt. Dels för att det var säsongspremiär men dels också för att förbundskaptenen för Juniorlandslaget satt på läktaren för att kolla in potentiella spelare inför Junior-EM i sommar som hålls på Sundbyberg den 8-14 juli. Så klart att det känns lite extra då! Men killarna höll för trycket och det är en styrka i sig.

Säsongspremiären i baseboll är avklarad och Kungsängens City inledde med en dubbelseger mot starka motståndarna Sundsvall.

-Kul att möta just Sundsvall i premiären! Det var Sundsvall vi fick stryk av i SM-semifinalen i höstas, där de sedan tog silvret och vi bronset, så det är en värdemätare av rang så här i inledningen. Det blev som väntat två mycket jämna matcher, som vi till slut vann med minsta möjliga marginal, 10-9, och jag tror nog att även gästerna kunde gå därifrån med kvitto på att vinterträningen gett resultat! säger lagets tränare Peter Granqvist.

Han berättar vidare att laget i år kommer att spela i två olika serier, dels i den rikstäckande juniorserien där de fyra bästa lagen går till slutspel och gör upp om SM-titeln, och dels i en regional seniorserie.

-Vi har valt att anmäla oss till den regionala seniorserien för att utmana oss själva och för att våra unga spelare ska få mer matchträning. Att matchas mot seniorer kommer att ge oss viktig erfarenhet inför framtiden och kommer förhoppningsvis också att ge resultat spelmässigt redan i år då siktet är inställt på SM-finalen. Killarna är taggade och vill uppgradera förra årets bronsmedalj till en medalj av högre valör i år och eftersom vi har förmånen att ha ett så gott som intakt lag från förra året och har haft en mycket bra vinter med träning inomhus så vi känner att målsättningen är helt rätt! 

 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 25/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
KUNGSFESTEN
Söndag 26/5
Trädgårdsföreningen Kungsängsliljan bjuder in till trädgårdsloppis
Lördag 1/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 2/6
Vandring till Jättestenen på Norra Stäksön
Torsdag 6/6
Nationaldagsfirande i Bro
Lördag 8/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 15/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

U-B kommun Rösträkning EUvalet 19

U-B kommun Kungsfesten 19

MP EUvalet 19 sb2

U-B kommun Förtidsrösta EUvalet 19

Centern -EUval 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen