Woody nov 19 allt för proffsen
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 18 januari 2020 - klockan 15:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-05-10

Veckans polisrapport domineras av viltolyckor. Våren innebär ökad rörlighet i djurvärlden och det ser vi resultatet av längs vägarna där grävlingarna ligger och jäser i vägkanten och där viltolyckor med småvilt likväl som större vilt inträffar både på större och mindre vägar. Var uppmärksam! Och skulle olyckan vara framme - glöm inte att anmäla till polisen.

Vid midnatt, natten mot den 7 maj, inträffade en viltolycka på E18 strax innan trafikplats Bro i riktning mot Enköping. Bil vs rådjur.

Klockan 00.39 natten mot den 7 maj inträffade en viltolycka på E18 vid Kockbackaavfarten i Bro. Bil vs rådjur. 

Den 7 maj hörde en målsman av sig till polisen gällande ett brott dennes minderåriga dotter utsatts för ett par dagar tidigare. Enligt den knapphändiga informationen ska tonåringen ha utsatts för ett rånförsök på pendeltåget. 12 personer, varav två tjejer, i 17-årsåldern (några år äldre än offret) ska ha gett sig på den minderåriga med slag och knuffar och även försökt råna henne. En anmälan om rånförsök är upprättad, vilket även inbegriper misshandeln. Den minderåriga ska ha haft en del blåmärken men i övrigt vara ok. Det framgår ej i anmälan vilken tid på dygnet det hela hände, bara att det var på söndagen.

Klockan 04.19 den 8 maj inträffade en viltolycka på Håtunavägen, länsväg 269, i höjd med Kvarnnibblekorsningen. Bil vs rådjur. Enligt anmälan var det en ordentlig smäll där vindrutan på bilen trycktes in och sprack och rådjuret flög några meter. När viltvårdaren kom till platsen en dryg halvtimme senare började rådjuret kvickna till och viltvårdaren såg det resa sig upp och skutta iväg. För att säkerställa att rådjuret var ok följde viltvårdaren efter det ett tag och bedömde det som ok. 

Strax efter klockan 21 den 8 maj inträffade en viltolycka på E18 mellan Bro- och Kockbackaavfarten. Bil vs rådjur.

Natten mot den 10 maj gjordes två inbrottsförsök mot en båtklubb i Kungsängen. Klubbens nattvakt fick syn på två cykelburna män i 30-årsåldern som försökte ta sig in på hamnområdet och sjasade iväg dem. Någon timme senare, klockan 04.34 var det dags igen. Den här gången larmades polisen till platsen då de två gärningsmännen hade hunnit ta sig in på det inhägnade området och försökte stjäla med sig en utombordsmotor. Anmälningar om olaga inträng samt försök till stöld upprättades.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 25/1
Prova på KONSTÅKNING
Söndag 9/2
Medlemsmöte/Öppet hus Föreningen Villa Skogas Vänner
avståndsannons

UBG Öppet hus jan 20

Sjöräddningen

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen