Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 10:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Första spadtaget för den nya sporthallen i Kungsängen
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun 2019-05-17

Så här kommer den nya sporthallen att se ut när den är färdig.<br />Bild: Tengbom
Så här kommer den nya sporthallen att se ut när den är färdig.
Bild: Tengbom


Nu börjar bygget av den nya sporthallen i Kungsängen. Upphandlingen är klar, byggkontraktet undertecknat och den 28 maj sätter vi officiellt spaden i jorden intill Kungängens sporthall vid Upplands-Brogymnasiet.

Välkommen till första spadtaget för den nya sporthallen i Kungsängen! Tisdagen den 28 maj kl 12.00 sätter vi spaden i jorden. Vi visar även hur hallen kommer att se ut när den är klar och det blir korvgrillning och tal av Kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson (C).

Grattis till föreningarna i Upplands-Bro kommun! Efter flera års process blir det nu verklighet med en fullstor sporthall anpassad för bordtennis i kommunen. Hallen ska vara flexibel och även kunna nyttjas för andra sporter och evenemang.

-Den nya hallen fyller en lucka som funnits när det gäller lokaler för sport och fritid. Dessutom växer Upplands-Bro kommun snabbt och vi behöver anpassa oss för att kunna erbjuda goda fritidsmöjligheter, säger Mattias Peterson (C), Kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Målet med den nya sporthallen är att bordtennisen i Upplands-Bro ska få förutsättningar att utvecklas. Den nya hallen ger också möjlighet att arrangera större tävlingar.

Sporthallen byggs av Kultur- och fritidskontorets upphandlade entreprenör Winge Byggnads AB. Bygget kommer att pågå under ett drygt år och vara klart sommaren 2020.

-Detta är en efterlängtad och välbehövd hall med stor potential och många användningsområden. Hallen kommer att innebära ett stort lyft för föreningarna som nu kan utveckla sina verksamheter, säger Hannah Rydstedt, Kultur- och fritidschef i Upplands-Bro.

Byggområdet ligger i direkt anslutning till Upplands-Brogymnasiet i Kungsängen. Från Skolvägen, följ Klockvägen cirka 200 meter. Håll utkik efter byggstaketet och en skylt med texten ”Här bygger vi den nya sporthallen”.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen