Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 18:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Första spadtaget för nya sporthallen


Karin Sidén 2019-05-28

Mattias Peterson, Kultur och Fritidsnämndens ordförande, samt Magnus Wiberg, projektansvarig på Winge Byggnads AB, tog på tisdagen det \
Bild:Tommy Sidén
Mattias Peterson, Kultur och Fritidsnämndens ordförande, samt Magnus Wiberg, projektansvarig på Winge Byggnads AB, tog på tisdagen det "första" spadtaget för den nya sporthallen i kungsängen. Hjälpte till gjorde pingisungdomarna Ebba och Linus från TKBTK.

I dag var det dags för det officiella första spadtaget för den nya sporthallen. Ett spadtag som kanske mer var en symbolisk handling än ett startskott då det förberedande markarbetet redan är långt gånget.

Om sisådär ett år ska byggnaden vara klar är det tänkt och det är garanterat många som längtar! 


-Efter flera års diskussioner och planering står vi äntligen här! sa Mattias Peterson, Kultur och Fritidsnämndens ordförande, i sitt första-spadtaget-tal. 

Så är då äntligen bygget av den nya sporthallen officiellt igång. Många är de som väntat och längtat, något som både Hannah Rydstedt, kommunens Kultur- och Fritidschef, och Mattias Peteson, Kultur och Fritidsnämndens ordförande, nämnde i sina första-spadtaget-tal.

Hanna Rydstedt inledde ceremonin med att hälsa alla välkomna och riktade ett särskilt tack till föreningarna Bro IK och TKBTK för deras engagemang i projektet.

Mattias Peterson och Hanna Rydstedt invigningstalade.
Bild:Tommy Sidén
Mattias Peterson och Hanna Rydstedt invigningstalade.

-Detta är en efterlängtad och välbehövd hall med stor potential och många användningsområden. Efter flera års process blir det nu verklighet med en fullstor sporthall anpassad för bordtennis i kommunen. Hallen ska vara flexibel och även kunna nyttjas för andra sporter och evenemang och kommer innebära ett stort lyft för föreningarna. 

Hanna Rydstedt lämnade över ordet till Mattias Peterson (C) som är Kultur och Fritidsnämndens ordförande och som även han konstaterade att det är ett efterlängtat bygge som nu dragit igång.

-Det har varit en lång process och vi är så glada att vi äntligen står här i dag, med kommunens specialspade med tre skaft, redo att ta det symboliska första spadtaget.

Politiker, tjänstemän, föreningsrepresentanter och nyfikna kommuninvånare hade samlats på tisdagen för att bevittna det första spadtaget.
Bild:Tommy Sidén
Politiker, tjänstemän, föreningsrepresentanter och nyfikna kommuninvånare hade samlats på tisdagen för att bevittna det första spadtaget.

-Den nya hallen fyller en lucka som funnits när det gäller lokaler för sport och fritid. Upplands-Bro kommun växer snabbt och vi är allt för trångbodda i de hallar som finns. Vi behöver anpassa oss för att kunna erbjuda goda fritidsmöjligheter till våra barn och unga, våra föreningar - till alla som vill vara aktiva.

Mattias Peterson pratade om vikten av rörelse och aktivitet för alla, oavsett ålder, men kanske särskilt för våra unga. Hur våra kroppar är skapade för att jaga, samla och leta efter mat men där vi nuförtiden, i dagens samhälle, får alldeles för lite aktivitet eftersom vi är så stillasittande.

En treskaftad spade kan vara bra att ha när det är många som vill hjälpa till att gräva!
Bild:Tommy Sidén
En treskaftad spade kan vara bra att ha när det är många som vill hjälpa till att gräva!

-Våra kroppar är anpassade till att jaga maten, inte till att ringa hem hämtmat med vår smartphone. Våra kroppar är skapade för att vara i rörelse och vi mår inte bra av inaktivitet. 

Mattias greppade sedan den trehövdade spaden för att tillsammans med pingisungdomarna Ebba och Linus, samt Magnus Wiberg, projektansvarig på Winge (entreprenören), ta ett ordentligt spadtag ur jordhögen.

Sporthallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och det är Winge Byggnads AB som ska uppföra den.

Sporthallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och kommer att uppföras av entreprenören Winge Byggnads AB.
Bild:Tommy Sidén
Sporthallen är ritad av Tengbom arkitektkontor och kommer att uppföras av entreprenören Winge Byggnads AB.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen