Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 11:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Skjutning i Bro - stor polisinsats i natt


Karin Sidén 2019-08-20

En förundersökning om mordförsök alternativt om grovt vapenbrott är inledd efter nattens skjutning i centrala Bro. Ingen person ska ha skadats fysiskt vid skjutningen, men skotten ska ha träffat två intill-liggande lägenheter. Till SVT Nyheter sa polisens vakthavande befäl så här i natt:

-Vi har funnit spår som tyder på en skottlossning. Vilka spår vill jag ej gå in på. Det finns i nuläget inget som tyder på att personerna i lägenheterna ska ha varit någon slags måltavla. Det är möjligt att någon har skjutit efter någon utomhus och att skotten har träffat lägenheterna. Vi vet inte än. 

Strax innan midnatt, natten mot tisdagen, larmades polis till Bro. Enligt inringarna hade höga smällar hörts i Råby-området. Polisen kunde snabbt konstatera att skott sannolikt avlossats och att två lägenheter träffats. Vilka spår man säkrat är dock inte känt.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada, men för de personer som väcktes av skotten var det naturligtvis chockartat.

En förundersökning gällande försök till mord, alternativt grovt vapenbrott har nu inletts och polisens tekniker fortsätter att leta efter spår. Samtidigt kommer man att höra eventuella vittnen för att försöka skapa sig en bild av vad som hänt.

Har du information du tror kan vara av intresse för polisen? Hör av dig till 114 14 eller gå in på Polisens sida TIPSA POLISEN OM BROTT.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen