Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 00:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Manifestation mot våld i Bro


Karin Sidén 2019-08-22


Nu på söndag, den 25 augusti, arrangeras en manifestation emot det upptrappade våldet i kommunen. Manifestationen ”Tillsammans emot våldet” arrangeras i Bro och är ett resultat av den senaste tidens uppmärksammade skjutningar.

En Anti-vålds-manifestationen arrangeras i Bro centrum på söndag. Mellan klockan 13 och 15 blir det tal och musikframträdanden och alla är välkomna att delta. Manifestationen arrangeras av kommunen i samarbete med Fryshuset, Vuxna på gång, Grannsamverkan och Frivilliga resursgruppen och avslutas med ett gemensamt protesttåg.

Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Kjos (M), kommer också att delta i manifestationen.

-Kommunens unga har själva tagit initiativet till den här manifestationen. Därför känns det extra viktigt att delta och jag hoppas att så många Upplands-Brobor som möjligt sluter upp på söndag och visar att vi aldrig kommer att acceptera våld i samhället.

Fredrik Kjos betonar att det inte rör sig om en politisk manifestation utan är en manifestation för att hylla samhällets alla goda krafter.

-Majoriteten av alla invånare i Upplands-Bro älskar sin hembygd och vill inget annat än att leva och trivas här. Det finns massor med goda krafter, men deras röster hörs inte alltid över de mörka krafter som tyvärr gör sig hörda med en helt annan röststyrka. Syftet med den här manifestationen är att samla alla goda krafter så att vi tillsammans kan visa att vi inte accepterar våld i samhället. Att det sker på initiativ av ungdomar i Bro gör det extra angeläget och jag hoppas att vi är många, många som sluter upp i Bro centrum på söndag för att framföra vårt budskap: Vi accepterar inte våld!


Scenprogrammet är under utveckling.
Bild:Skärmdump från kommunens hemsida
Scenprogrammet är under utveckling.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen