UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 14 juli 2020 - klockan 22:37 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Fortsatt toppnotering i nationell ranking över näringslivsklimatet
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2019-09-24

Grafen kommer från Svenskt Näringsliv och sidan foretagsklimat.se
Grafen kommer från Svenskt Näringsliv och sidan foretagsklimat.se

Näringslivsklimatet i kommunen tillhör toppskiktet i Sverige. För andra året i rad placerar sig Upplands-Bro kommun på plats 16 av 290 kommuner i Sverige. Det visar en färsk ranking publicerad av Svenskt Näringsliv.


-För Upplands-Bro kommun är frågor som rör lokala näringslivet viktiga. Att vi står oss bra i jämförelse med andra kommuner avseende näringslivsklimat är självklart glädjande. Framförallt visar på det på vilka fantastiska företag och företagare vi har i kommunen, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. Högst ranking får kommunen i kategorierna service till företag (plats 26) och nyföretagsamhet (18). Kommunens service till företagen handlar framför allt om bemötande och handläggningstider. Det har betydelse för företagens etablering och expansion. Kommunens service är starkt förknippad med hur företagarna upplever företagsklimatet i sin helhet.

-Upplands-Bro har en fantastisk rankingutveckling där kommunen har klättrat 203 placeringar sedan 2009. Det är ett resultat av ett ihärdigt näringslivsarbete. För fortsatt utveckling behöver kommunen framförallt arbeta med att ytterligare förbättra sin service och information till företagen, säger Annika Bröms, Regionchef på Svenskt Näringsliv.

Från plats 219 till 16

Under de senaste tio åren har kommunen klättrat stadigt på rankingen. År 2009 hamnade kommunen på 219 plats. Sedan dess har utvecklingen gått framåt.

Under det senaste året har antalet företagsbesök intensifierats och dialogen med det lokala näringslivet förstärkts. Dialogen skapar förutsättningar för ett proaktivt arbetssätt där företagarnas utmaningar och möjligheter tidigt hamnar i fokus.

-Dagens rankingplacering är ett styrkebesked. Företagsklimatet har etablerat sig på en hög nivå i en historiskt expansiv period. Tillsammans fortsätter vi utvecklingen mot ett företagsklimat i världsklass, säger Marcus Nybom, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.

-Det är bara genom att arbeta tillsammans som vi får ett gott näringslivsklimat, och i Upplands-Bro gör vi just så. Företagarna och kommunen sida vid sida, säger Birgitta Dickson, ordförande för Företagarna Upplands-Bro/Håbo.

-Det är spännande att få vara en del av kommunens utvecklingsresa, genom att vara med i gemenskapen och få vara med och påverka. Det är ett bra nätverkande från alla parter och vi är en del av kommunens nätverk. Det förs en öppen dialog med ödmjuk inställning och viljan att förändra i samarbete med kommunen och näringslivet, säger Maria Brofalk, ordförande för Damernas affärsnätverk.Länk till Svenskt Näringslivs hemsidaTipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen