UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 21 september 2020 - klockan 19:02 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Internationell grupp fick jobbtips i Upplands-Bro
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2019-09-26

Upplands-Bro fick besök av statstjänstemän från Etiopien, Kenya, Tanzania, Uganda och Zambia.
Bild:Upplands-Bro kommun
Upplands-Bro fick besök av statstjänstemän från Etiopien, Kenya, Tanzania, Uganda och Zambia.

En stor grupp statstjänstemän från olika afrikanska länder har besökt Upplands-Bro för att ta del av kommunens arbete med utbildning och aktiva jobbinsatser. Studiebesöket ingick i ett Sida-finansierat utvecklingsprogram inom området social trygghet.

Tisdagen den 24 september kom en internationell grupp till Kungsängen för att ta del av hur Upplands-Bro kommun arbetar med lokala jobbspår, nyanlända och ungdomsarbetslöshet. De besökte bland annat Centrum för vuxenutbildning och arbetsmarknad (CVA) i Kungsängen.

Deltagarna kom från Etiopien, Kenya, Tanzania, Uganda och Zambia. De flesta är tjänstemän på olika departementen, som arbetsmarknadsdepartementet och socialdepartementen. Några representerar organisationer som arbetar med social trygghet.

Studiebesöket skedde inom ramen för det Sida-finansierade utvecklingsprogrammet Social protection for sustainable development (Social trygghet för hållbar utveckling). Totalt ingår fyra veckors utbildning, varav två i Sverige och två i Sydafrika. I Sverige ligger fokus på att presentera den svenska modellen för socialförsäkring och det sociala trygghetssystemet.

Att valet föll på Upplands-Bro beror på att kommunen, tillsammans med Järfälla, visat mycket goda resultat i DUA-projektet, ett nationellt projekt för att öka samverkan mellan statliga och kommunala arbetsmarknadsåtgärder på lokal nivå.

-Det är hedrande att Upplands-Bro blev utvalt för att ta emot detta internationella studiebesök. Vi hoppas att det var lärorikt och inspirerande för våra besökare och att det i framtiden kan leda till fler kontakter och samarbeten för kommunen, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

-Vi har försökt förmedla en helhetsbild hur vi inom Upplands-Bro kommun arbetar med utbildning och aktiva jobbinsatser som leder till egenförsörjning och sysselsättning, säger Carl-Fredrik Wincent, tf rektor för CVA.

Tidigare hade gruppen besökt arbetsförmedlingen, försäkringskassan och skatteverket samt Statens servicecenter.

-Vi har inte utvärderat programmet ännu men deltagarna tycker att det har varit spännande att upptäcka Stockholm och Sverige och samtidigt få arbeta med sina förändringsprogram, säger Julia Kusoffsky, projektkoordinator från arbetsförmedlingens internationella enhet.


Artikeln publicerades på kommunens hemsida den 26 september.
Länk till Upplands-Bro kommuns hemsida.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

U-BHus Bro C sep 20

Barncancerfonden pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen