Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Tisdagen den 16 april 2024 - klockan 19:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2019-11-15

Bilinbrott. Bilinbrott. Bilinbrott...
En våg av bilinbrott har drabbat Bro-området den senaste veckan.

-Vi har sagt det förr, men det tål att upprepas: Lämna aldrig något av värde i bilen. Och definitivt inte synligt! säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro. 

Förutom en rad bilinbrott finns det bland annat också med en väskryckning samt ett lägenhetsinbrott i polisrapporten.

Den 10 november anmälde en målsägande boende på Hjärtstenavägen i Norrboda att denne haft påhälsning i en förrådsbyggnad som står på tomten. Brottstiden är lång, det är ett flertal veckor sedan familjen senast tittade till förrådet, men den 10 upptäcktes i alla fall att förrådsdörren var uppbruten. Oklart om något stulits.

Någon gång mellan 15.20 och 22.45 den 11 november inträffade ett bilinbrott på Stationsvägen i Bro, på pendel-parkeringen. Målsägandes bil hade fått en ruta krossad. En ryggsäck som förvarats i bilen stals.

Någon gång mellan midnatt och klockan 13 den 12 november inträffade ett bilinbrott på Råbyvägen i Bro. Målsägandes bil hade fått en ruta krossad. Bilen var genomsökt men det är oklart om något stals.

Strax efter 14.30 den 12 november utsattes en dam född i mitten av fyrtio-talet för en väskryckning på Blomstervägen i Bro. Enligt anmälan ska tre okända ynglingar ha kommit fram och slitit åt sig handväskan. I tumultet ramlade målsägande och slog sig i ena benet. Hon hade även ont i den arm som väskan hängt på varför hon kördes till sjukhus för kontroll. 

Någon gång mellan 17.15 och 23.45 den 12 november inträffade ett bilinbrott på Assurs väg i Bro, på pendel-parkeringen söder om järnvägen. Målsägandes bil hade fått en ruta krossad. Ett par ryggsäckar som förvarats i bilen stals.

Någon gång mellan klockan 12 den 12 november och klockan 07 den 13 november inträffade ett bilinbrott på Råbyvägen i Bro. Målsägandes bil hade fått en ruta krossad. Bilen var genomsökt men det är oklart om något stals.

Strax efter klockan 10 den 13 november inträffade en trafikincident i korsningen Bygdegårdsvägen - Skolvägen i Kungsängen. En närboende larmade polisen till platsen efter att ha sett hur en bil med fem personer i av oförklarlig anledning girade över vägbanan upp på trottoaren på motsatta sidan och sedan for vidare in i ett staket. De fem personerna lämnade snabbt bilen och sprang från platsen, in och upp mot gamla Kungsängen. den dumpade bilen visade sig vara anmäld stulen från en adress i Järfälla dagen innan. 

Någon gång mellan 10 och 20.15 den 13 november inträffade ett bilinbrott på Assurs väg i Bro, på pendel-parkeringen söder om järnvägen. Målsägandes bil hade fått en ruta krossad. Det enda som verkar ha stulits är bilens servicemanual!

Strax efter 20 den 13 november larmades polisen till en bostad på Gallringsvägen i Bro där målsägande fått en hemmagjord nödraket inskjuten på terrassen där den exploderade och gjorde så att trävirket tog eld. Målsägande kunde själv släcka branden, men en anmälan om framkallande av fara för annan upprättades.

Strax innan 10 den 14 november larmas en polispatrull till Fasanstigen i bro där en man står och bankar på en dörr. När polisen kommer för att avlägsna mannen blir denne aggressiv och gör motstånd. En anmälan om våldsamt motstånd upprättas.

Vid 11.45-tiden den 14 november inträffar en stöld av lastpallar från en företagsfastighet på Mätarvägen i brunna industriområde. Målsägande ser hur gärningsmannen kör iväg från det inhägnade området och hur denne i flykten kör in i grinden så att den skadas.

Någon gång mellan klockan 17 den 14 november och klockan 07 den 15 november har ett företag på Mätarvägen i brunna industriområde haft ovälkommet besök i en bandtraktor. Diverse inredning samt antenner stals från fordonet.

Någon gång mellan den 14 och 16 november inträffade ett lägenhetsinbrott på Örnstigen i Bro. Lägenheten uppges ha varit genomsökt, men det framgår ej i anmälan om och i så fall vad som stulits.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen