Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 12:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Välkomna på PEP-dag i Bro simhall!


Karin Sidén 2019-11-25

Bild:Bro Simhall

Simhallen i Bro bjuder in till PEP-dag den 1 december, en aktivitetsdag med extra allt. Evenemanget sker i samarbete med AktiviteterSverige.se samt med organisationen Generation Pep. Inträdet kostar gratis och alla är välkomna!

Den 1 december, nu på söndag, bjuder Bro Simhall i samarbete med AktiviteterSverige.se in till en PEPdag. Organisationen Generation PEP startades på initiativ av kronprinsessparet och har som syfte att skapa mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga. På hemsidan går det bland annat att läsa att målsättningen är att: engagera hela samhället i arbetet. Ingen enskild aktör kan lösa problemet på egen hand och därför behöver såväl lokala eldsjälar som företag och politiska beslutsfattare vara med.

Stillasittandet är ett enorm samhällsproblem, en tickande ohälso-bomb, och här i Sverige är andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, liten. Trots att vi i dag vet att fysisk inaktivitet kan leda till en rad negativa hälsoeffekter fortsätter vi att utsätta våra och våra barns kroppar för stillasittande, något som organisationen Generation Pep vill förändra.

Med kronprinsessparet som initiativtagare och Carolina Klüft som verksamhetschef har Generation Pep alla möjligheter att nå ut med sitt viktiga budskap. Med en lång lista "verktyg", där PEP-dagen är ett, arbetar man målmedvetet för att få unga att välja en aktiv livvstil.

Konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus - har som syfte att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om hur viktig rörelse och rätt sorts kost är för hälsan. 


PEPdagen i Bro simhall innebär kort och gott en dag med rörelseglädje och aktiviteter för hela familjen som ska inspirera till hälsosamma vanor och dagen till ära är det gratis inträde för alla besökare.

Barn, unga och vuxna - alla är välkomna! Under dagen har besökarna möjlighet att prova på vattenlek med uppblåsbara hinderbanor, klätterberg, bläckfiskar, studsmattor och en och annan överraskning!  



Schemat för dagen:

Kl 10-15 Aktivitetsprodukter i lilla bassängen för mindre barn

Kl 10-15 Aktivitetsprodukter i hela stora bassängen för alla barn (och vuxna)

Under dagen hålls även ett hälsotema, samt möjlighet att delta i Pep-quiz med tävling och utlottning av vinster. Det erbjuds även frukt och annat smått och gott. 

För mer information, besök Facebookeventet


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen