Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Onsdagen den 27 maj 2020 - klockan 08:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2020-01-14

Antalet anmälningar om bostadsinbrott har bokstavligen blommat ut den här helgen. Sedan i fredags har det inkommit fem anmälningar om inbrott och inbrottsförsök i kommunen, ett antal som det var länge sedan vi var i närheten av. Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro säger:

-Det har varit olika tillvägagångssätt, eller modus som vi säger, på de flesta. Ytterdörrar, altandörrar, krossade eller urlyfta fönster och så vidare. Vi uppmanar kommuninvånarna att vara uppmärksamma och kanske lite lagom hälsosamt misstänksamma. Står en bil parkerad lite udda så gör det inget om man kikar lite extra! Samma sak om man tar ut hunden på en kvällspromenad - kika gärna förbi parkeringsytorna. Det har förekommit ett par stölder av katalysatorer från bilar den här helgen och det är ett ganska ljudligt brott om man säger. Det hörs när man kapar i metall!

Strax efter midnatt den 10 januari åkte en polispatrull till en adress på Fjärilstigen i Finnsta där en större grupp människor som befann sig i en lägenhet uppträdde störigt och störande. När polisen kom dit var det ett flertal av de närvarande som uppvisade dålig attityd. Ingen av de närvarande var lägenhetsinnehavare men då det inte fanns några tecken på att de befann sig där olovandes valde polisen att bara kolla identifikation på dem alla. Medan de arbetet pågick inkom ett larm till 112 om pågående skottlossning i Tibble varför patrullen istället åkte dit. Väl där fanns inga som helst tecken på att något försiggått varken i Tibble eller någon annanstans i Kungsängen och det hela bedömdes vara ett falsklarm. Larmsamtalet spårades sedan till en telefon som visade sig tillhöra en av de närvarande individerna i lägenheten på Fjärilstigen som nu är misstänkt för falskt larmande, något som är straffbart.

Någon gång under natten mellan den 9 och 10 januari gjorde okända gärningsmän inbrott i en lägenhet på Råbystigen i Bro. Tjuvarna hade brutit upp altandörren och tagit sig in den vägen. Det finns inga uppgifter i polisanmälan om vad som stulits.

Någon gång under dagen den 10 januari har en lägenhet på Kristallstigen i Lillsjö-området i Kungsängen utsatts för ett inbrottsförsök. När målsägande kom hem upptäckte denna tydliga brytmärken på ytterdörren. Inbrottsförsöket hade dock avbrutits av okänd anledning.

Någon gång mellan klockan 15 och 20 den 11 januari gjorde okända gärningsmän inbrott i en villa på Klostervägen i Kungsängen. Tjuvarna hade krossat ett sovrumsfönster och tagit sig in i villan den vägen. Det finns inga uppgifter i polisanmälan om vad som stulits.

Vid lunchtid den 11 januari utsattes en äldre person i kommunen för vad som med största sannolikhet var ett försök till telefonbedrägeri. En person ringde upp målsägande och sa sig representera ett större låneföretag och att han därför skulle kontrollera att allt i ansökan gått rätt till. Målsägande sa sig inte ha ansökt om något lån men uppringaren var påstridig. Efter diskussioner fram och tillbaka ombads målsägande att logga in på sin bank för att kontrollera om det ändå inte fanns några uppgifter om lånet där. Tack vare att målsägande var vaken och misstänkssam så slutade samtalet där. En anmälan om bedrägeriförsök är upprättad.

Någon gång mellan klockan 17 och 23.20 den 11 januari gjorde okända gärningsmän inbrott i en villa på Rankhusvägen i Kungsängen. Tjuvarna hade lossat fönsterkarmen och helt sonika lyft ur en fönsterkasett och tagit sig in i villan den vägen. Det finns inga uppgifter i polisanmälan om vad som stulits.

Någon gång mellan den 10 och 12 januari stals katalysatorn från målsägandes bil. Bilen, som stod parkerad på Hallonvägens boendeparkering i Tibble, hade helt enkelt fått katalysatorn bortkapad från underredet. I katalysatorn finns dyra ädelmetaller som är hett byte för kriminella. Årsmodell på bilen spelar ingen roll, men bilen får gärna ha några år på nacken så att plåten börjat bli lite rostangripen för då är det mer lättjobbat, berättar polisen.

Någon gång mellan den 10 och 13 januari stals katalysatorn från målsägandes bil. Bilen, som stod parkerad på Rumbastigens boendeparkering i Brunna, hade helt enkelt fått katalysatorn bortkapad från underredet. Se föregående anmälan för detaljer.

Vid tolvtiden på dagen den 13 januari utsattes en villa på Lejondalsvägen i Bro för inbrott. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp ytterdörren. Det finns inga uppgifter i polisanmälan om vad som stulits.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen