Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 08:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Lösningar i fokus när kommunen mötte företagare
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2020-03-25

Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande. <br />Lejondals slott.
Bild:Upplands-Bro kommun
Fredrik Kjos, kommunstyrelsens ordförande. 
Lejondals slott.


I tisdags, den 24 mars, träffades representanter för kommunledningen och företagare inom besöks- och restaurangnäringen i Upplands-Bro. Genom dialog och gemensamma krafttag vill man hitta lösningar på den tuffa situation som företagen befinner sig i, i spåren av coronavirusets spridning.

Över 20 lokala företagare inom besöks- och restaurangnäringen tackade ja till kommunens inbjudan till dialogmöte. I tisdags samlades de på Lejondals slott för att träffa Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande, Ida Texell, kommundirektör och Marcus Nybom, näringslivschef.

Syftet med mötet var att skapa en samlad bild av de utmaningar som företagen står inför, i spåren av coronavirusets spridning, och hitta en gemensam väg framåt.

Att läget är svårt för många företag, står klart.

Men stämningen bland deltagarna var trots det god, och fokus under mötet var diskussioner om att ta fram åtgärder för hur man tillsammans kan hantera situationen.


Många av kommunens restauranger och besöksmål finns utplacerade på kartan. Här intill finns en länk att klicka på för att få kartan i större upplaga samt namnen på verksamheterna som döljer sig bakom siffrorna.
Många av kommunens restauranger och besöksmål finns utplacerade på kartan. Här intill finns en länk att klicka på för att få kartan i större upplaga samt namnen på verksamheterna som döljer sig bakom siffrorna.

-Vi förstår att det är oerhört tufft. Nu är det dags för oss som kommun att kliva fram och göra vad vi kan för att hitta konkreta, tydliga och långsiktiga lösningar, sa kommunstyrelseordföranden Fredrik Kjos (M) och fick spontana applåder av deltagarna.

Camilla Bring, hotelldirektör på Lejondals slott, var positiv efter mötet.

-Efter att besöksnäringen fått en rejäl tvärnit i och med coronaviruset och uteblivna gäster till följd så är jag ändå hoppfull efter dagens sammankomst med kommunen och besöksnäringen i Upplands-Bro. Vilken kraft man kände idag! Nu ger vi allt för att överleva och jag ser så fram emot det samarbete som idag initierades, sa hon.

Stort utbud

På kartan syns lokala företag inom besöks- och restaurangnäringen i Upplands-Bro. Här finns mycket att göra på hemmaplan! Klicka här så kommer kartan i större version.

Saknar du någon? Hör av dig till kommunen via www.upplands-bro.se/kontakt




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen