UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 20 oktober 2020 - klockan 11:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

De nominerade är...


Karin Sidén 2020-05-12

Tre glada nominerade: Rasmus Vanagand, Birgitta Dickson och Ebba Horn
Bild:Karin Sidén
Tre glada nominerade: Rasmus Vanagand, Birgitta Dickson och Ebba Horn

Här står tre glada och förväntansfulla nominerade! Upplands-Brogalan må vara inställd på grund av coronapandemin, men absolut inte prisutdelningen till våra duktiga företag och företagare! Självklart ska de nominerade presenteras och sedan också vinnare utses!

Turen har kommit till priset Årets Inspiratör som delas ut av Damernas Affärsnätverk. De tre nominerade är Ebba Horn, Rasmus Vanagand och Birgitta Dickson. Lycka till!

Damernas Affärsnätverk delar varje år ut priset Årets inspiratör. Den fina titeln går till en person eller företagare/organisation som på ett föredömligt sätt leder eller inspirerar till verksamhet som gör Upplands-Bro till en attraktiv kommun att leva och bo i. Priset brukar delas ut på den årliga Upplands-Brogalan, som i år tvingats göra ett uppehåll på grund av den rådande coronapandemin.

Även om det nu inte blir som det var tänkt vid själva prisutdelningen, nu när kristallkronorna, röda mattan och den härliga festen uteblir, så förminskas inte värdet på de priser som delas ut. Vi har fantastiskt många fina företag och företagare i vår kommun, och att bara finnas med bland de nominerade är en stor prestation i sig! Priset delas ut för det gångna året, och fungerar därigenom lite som en backspegel, så nu är det med andra ord Årets Inspiratör 2019 som uppmärksammas.

De nominerade är Ebba Horn, Rasmus Vanagand samt Birgitta Dickson. Alla tre skulle kunna beskrivas som mångsysslare med flera strängar på sina lyror.

Ebba Horn driver sedan flera år Ladan Öråker (en verksamhet hon tagit över efter sin mor) och har just startat upp konferensverksamhet på Öråker. Hon har drivit ett Leaderprojekt med inriktning på bokashi och driver projektet Odla ihop. Som om inte det vore nog har hon även företaget Agriton Sverige AB som saluför naturliga produkter innehållande mikroorganismer, bland annat för rengöring och för gödning. Produkterna återställer ekosystemet och förbättrar miljön för jord, vatten, växter, människor och djur. Ebbas hållbarhets- och framtidsengagemang genomsyrar det mesta hon tar sig för. 

Rasmus Vanagand har ett brinnande intresse för trygghetsfrågor. Det spelar ingen roll om det handlar om personskydd, glada och trygga skolelever eller boendemiljö. Där många andra ser problem ser Rasmus istället utvecklingspotential och en spännande utmaning. Med tydligt ledarskap och en förmåga att få saker uträttade har Rasmus sedan hösten 2019 varit projektledare för BIDen i Bro, vars syfte är att skapa ett tryggt och snyggt samhälle där gemenskap och trivsel är målet. Han har också varit en uppskattad vuxen på UBG där han arbetat med trivsel- och trygghetsfrågor. 

Birgitta Dickson är själv företagare och driver bland annat Kintore Kompetens, men har också ett smittande engagemang när det gäller andras företagande. Hon är aktiv i kommunens näringsliv, bland annat som ordförande i Företagarna Upplands-Bro, medlem i Damernas Affärsnätverk samt "president" i Rotary. Hon sitter dessutom med i Leader Mälardalens styrelse och arbetar därigenom aktivt för att sätta Upplands-Bro på kartan. Birgitta tar varje tillfälle i akt att tala väl om Upplands-Bro och Upplands-Bro-borna och hur bra det är att leva, bo och verka här.

Damernas Affärsnätverk har hittat tre mycket värdiga nominerade till årets prisutdelning. Här är nomineringsmotiveringarna:

Birgitta Dickson
Bild:Karin Sidén
Birgitta Dickson

Birgitta Dickson är med sin drivkraft, positivitet och sitt engagemang en sann inspiratör. Hon tar alla tillfällen att lyfta vår kommun och talar varmt om hur bra det är att bo, verka och leva här. Birgitta hjälper gärna andra människor att växa och arbetar aktivt för att göra skillnad. Hennes engagemang i Företagarna, Rotary, Damernas Affärsnätverk samt Leader Mälardalen är bevis på det.

Ebba Horn
Bild:Karin Sidén
Ebba Horn

Ebba Horn, Odla ihop och Agriton arbetar oförtrutet för vår framtid. Genom sitt företag Agriton Sverige AB marknadsför hon produkter för att återställa ekosystemet och förbättra miljön för jord, vatten, växter, människor och djur. En klimatsmart och inspirerande lösning! Ett annat spännande projekt är Odla ihop, där deltagarna har haft möjlighet att bedriva småskalig odling på Ebbas kära Öråker.

Rasmus Vanagand
Bild:Karin Sidén
Rasmus Vanagand

Rasmus Vanagand har ett engagemang och en drivkraft utöver det vanliga. Med fokus på trygghet och gemenskap arbetar han målinriktat för att göra Upplands-Bro ännu bättre. Hans ledarskap får omgivningen att utmana sig själva och att spränga osynliga gränser. Rasmus delar gladeligen med sig av sitt kunnande och sina erfarenheter och har en förmåga att se potential även i de svåraste utmaningar. En sann inspiratör!

Vinnare av Årets Inspiratör genom åren:

2018  Systerskap i Bro
2017  Kaarina Kranz
2016  Caroline af Ugglas
2015  Nina Rönnberg / Maxim Event
2014  Tina Närefors / Konstrundan
2013  Karin Sidén / UBRO
2012  Ladan Öråker

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/10
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
Tisdag 1/12
Tidig kväll med Kjos - Medborgardialog
avståndsannons

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

Sjöräddningen

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Världens Barn 20 panorama
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen