UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 5 augusti 2021 - klockan 14:12 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Sommarledighet på hemmaplan = Hemester i Upplands-Bro


Karin Sidén 2020-06-10

Lejondalssjön
Bild:Karin Sidén
Lejondalssjön

Att hemestra har blivit ett begrepp den här corona-våren och för många, många väntar nu en ledighet som definitivt inte stod överst på önskelistan när sommar- och semesterplanerna ritades upp för kanske ett halvår-ett år sedan. Men misströsta inte! Det finns massor att göra här i Upplands-Bro och i våra grann-kommuner, så försök se sommaren 2020 som ett tillfälle att lära känna din hembygd!

Första veckan i juni är avklarad och för våra barn och ungdomar har sommarlovet just börjat. För oss vuxna hägrar sannolikt några veckors välbehövlig och efterlängtad ledighet, men reseförbud och umgängesrestriktioner kanske ställt semesterplanerna på ända.

Är du som vanligt folk är mest: van att semestra på bortaplan medan hembygden är mer som ett oskrivet blad? Som har en hel lista med utflyktsmål när du besöker en ny plats? Kanske till och med Googlar eller lånar någon guidebok för att lära dig mer om den?

Av någon anledning är vi sällan lika nyfikna på vår hembygd. "Hemmaplan" är liksom en plats man tar för given, en plats man tänker på i mer vardagliga termer. man vet var matbutikerna finns, Bolaget, idrottsplatserna. Man kanske har koll på skolor, vårdcentral och annat som rör det dagliga livet och har man små barn hittar man till badplatser, lekparker och kanske också till simhallen. Men sedan tar det liksom stopp.

Sommaren 2020 blir kanske året då du och jag, vi alla, lär känna vår hembygd på ett djupare plan. Sommaren då vi upptäcker smultronställen på nära håll, på samma sätt som vi annars letar efter och hittar smultronställen på Österlen, i Dalarna, den åländska skärgården eller i Provence. 

För att hjälpa oss ovana "hemesterfirare" på traven har kommunen sammanställt en hel lång rad med sommartips på sin hemsida (klicka här) med allt från skönt strandhäng, via cykel- och vandringsleder till loppisar och glasblås.

Vi är många som kommer att tillbringa sommaren på hemmaplan och i Upplands-Bro behöver man inte ha långtråkigt, det är ett som är säkert efter att ha kikat på alla sommartips som finns samlade! Kanske ses vi på något nyfunnet utflyktsmål? 


Saknar du något på kommunens lista? Det går jättebra att höra av sig till kommunens Kontaktcenter för att lägga till fler utflyktstips.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Fredag 6/8
Sommaraktiviteter i Bro
Lördag 7/8
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Fredag 13/8
Sommaraktiviteter i Bro
Lördag 21/8
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 4/9
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 18/9
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 2/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
Lördag 16/10
Loppis / Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Upplands-Bro kommun Sommar i Bro

Sjöräddningen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen