Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 21:58 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2020-11-09

Så här i jakt- och hösttider ökar antalet viltolyckor och det är viktigt att alla vi bilförare är medvetna om det och är extra uppmärksamma. Jag vill även påminna om att det råder anmälningsplikt: om vi kör på vilt ska vi 1) märka ut platsen om djuret försvinner till skogs så att ett eftersök är möjligt. 2) anmäla viltolyckan till polisen. OM man inte anmäler en viltolycka klassas det som smitning vilket är ett brott. 

Klockan 03.59 den 7 november anmälde en taxichaufför att denne haft en körning till Femstenavägen i Norrboda, Kungsängen, där kunden vägrat betala för sig. Var körningen startade framgår ej i anmälan.

Klockan 05.30 den 7 november larmas polis till Örnstigen i Råby, Bro, där det är "röj" i en tvättstuga. När polisen kommer till platsen påträffar de bland annat en person som är så pass påverkad att denne får åka med till sjukhuset för tillnyktring och övervakning. 

Under dagen den 7 november, ungefär mellan klockan 10 och 16, inkom ett flertal orossamtal till polisen om smällar i Bro-området, söder om järnvägen. Det var kommunens viltvårdare som hade skyddsjakt i området mellan Bro Hof och Bro-Bålsta. Skyddsjakten var inriktad på vildsvin och fågel.

Någon gång mellan klockan 15.30 och 21 den 7 november utsätts en lägenhet på Femstenavägen i Norrboda, Kungsängen, för inbrott. Gärningsmannen/männen hade brutit upp ytterdörren och bland annat stulit smycken.

Vid halvfemtiden på eftermiddagen den 7 november hittade en inringare ett påkört rådjur vid Aspviksbacken, på Enköpingsvägen mellan Bro och Kungsängen. Rådjuret hade dött av kollisionen. Det finns ingen anmälan om en viltolycka i området som passar in på det döda djuret varför det hela klassas som en smitning. 

Mellan klockan 17 och 18 den 7 november inkommer ett flertal samtal till polisen om pågående buskörning med moppar/mc i Kungsängen. Samtalen gäller området mellan OKQ8 och Lidl.

Vid halvtiotiden på morgonen den 8 november är det en polispatrull som är ute på annat uppdrag som noterar en bil i diket vid Kockbacka/E18. Bilen har fortfarande lyktorna påslagna, men ingen person finns i eller i anslutning till den. Bilen är i förhållandevis gott skick varför man gör bedömningen att den eller de personer som färdats i den inte bör ha ådragit sig några allvarligare skador. Ingen larmsamtal har dock inkommit om dikeskörningen så det är oklart när och varför olyckan inträffade.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen