Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 13:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Upplands-Bro kommun får två miljoner kronor riktade till projektet Omdaning Bro och arbetet med social hållbarhet


Karin Sidén 2021-05-24

Projektet Omdaning Bro har beviljats ett bidrag om två miljoner kronor från den statliga myndigheten Delegationen mot segregation, DELMOS. Pengarna är avsedda för arbetet med att inom projektets ramar utveckla metoder för social hållbarhet i stadsplanering och för att minska segregation.

Tidigare i år sjösattes projektet Omdaning Bro, en långsiktig satsning för att lyfta Bro samhälle, både socialt och fysiskt. Projektet ska ta ett helhetsgrepp om samhällsutvecklingen i Bro och social hållbarhet är målet. (läs mer om Omdaning Bro här)

I dagarna stod det klart att myndigheten Delegationen mot segregation, DELMOS, beviljat Upplands-Bro kommun två miljoner kronor som ska användas inom projektet under det första året.

Kommundirektör Ida Texell har varit ledamot i regeringens delegation för Agenda 2030, FN:s globala hållbarhetsmål. Hon ser det beviljade stödet som ett kvitto på att kommunen är på rätt väg:

-Hållbarhet genomsyrar allt arbete i vår kommun och det är människorna som bor och verkar här som är vårt fokus. Innovation är avgörande för att komma framåt. Nu bryter vi ny mark som bygger på samverkan inom organisationen, och vi kommer att göra det tillsammans med de boende i området.

Mer än 40 kommunanställda, med vitt skilda kompetenser, är redan engagerade i att lägga planen för arbetet framåt och Maria Acaldo, projektledare för Omdaning Bro säger:

-Vårt fokus är att utveckla nya arbetsformer. Vi bakar in sociala aspekter i den fysiska planeringen redan i utvecklingsskedet. Delaktighet är därför en nyckelfaktor, att invånare och verksamma är med redan tidigt i processen. 


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen