UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 19 augusti 2022 - klockan 04:20 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Väntan är över! Faruk öppnar i Bro C 


Karin Sidén 2021-08-27

Brogrillens inredning \
Bild:Karin Sidén
Brogrillens inredning "doftar" 50-tals-diner. 

Pirrigt. Nervöst. Lite oroligt. Och väldigt spännande. Känslorna är många och blandade när Faruk så här dagarna innan Brogrillen (=den nya Grillbaren) ska öppna i Bro centrum försöker förklara hur det känns.

För även om flytten rent geografiskt är liten - kanske 200 meter eller så - så är det en stor omställning att efter 20 år lämna den lilla trånga och väl inbodda "holken" på Köpmanvägen och flytta in i stora, nyrenoverade lokaler i centrum.


-Man skulle kunna säga att jag flyttar från en liten etta med kokvrå till en stor villa och det känns nervöst. Jag känner ju min gamla lokal mycket väl och skulle nog kunna svänga ihop en rätt ok tunnbrödrulle med ögonbindel på eftersom jag vet vart allt står. Nya lokalen känns svindlande stor! Där är nog förrådsutrymmet ungefär samma yta som hela gamla lokalen så det kommer ta ett tag innan jag lärt mig hitta, konstaterar Faruk när han ser sig om i den nästan helt färdigrenoverade lokalen.

Den första september är det smygpremiär och fjärde september är det invigningsfest.

-Äntligen! Jag har drömt om den här dagen ett bra tag nu och det ska bli skönt att komma igång på riktigt! 

Nu så! Efter långa frustrerande renoveringsmånader, försenade leveranser och jobbig väntetid så är det äntligen dags för Grillbaren 2.0, eller Brogrillen som den heter, att slå upp dörrarna. Den 1 september sker smygpremiären och 4 september är det festlig invigning. För Faruk Yildiz är det bråda dagar.

Bild:Karin Sidén

-Allt är inte klart än, men det är så pass klart att vi kan öppna. Det blir tidiga morgnar och sena kvällar nu på slutet men det är det värt. Det känns väldigt spännande att se allt växa fram. Nu är köket klart, de fina möblerna på plats och den stora kassadisken redo för kunder, så då kan jag börja få lite av mina bilder, flaggor och minnesgrejerna på plats också så att jag och mina kunder kan känna igen oss. Känna oss som hemma.

Fyrtio år i Bro


För att Faruk känner sig hemma i sin grillkiosk är ingen överdrift! I 40 år har Faruk Yildiz varit företagare i Bro varav de senaste 20 åren dedikerats till Grillbaren där han på sitt oefterhärmliga vis tagit emot såväl stammisar som förstagångsbesökare som vore de vänner. Den lilla gluggen i väggen har för många betytt oerhört mycket mer än ett snabbmatshak.

Faruks tunnbrödrullar är berömda. Rullarna har röstats fram av Tunnbrödrullens vänner som några av de bästa i landet och det kommer gäster från när och fjärran för att äta.
Bild:Grillbaren
Faruks tunnbrödrullar är berömda. Rullarna har röstats fram av Tunnbrödrullens vänner som några av de bästa i landet och det kommer gäster från när och fjärran för att äta.

Att Faruk - och hans Grillbaren - betyder mycket för många märks inte minst i alla de diplom och utmärkelser han fått genom åren. Utsedd till Årets Upplands-Broare av kommunen, framröstad som Årets hjälte i Upplands-Bro av Mitti's läsare, nominerad till Årets Företagare av Företagarna i Upplands-Bro och vinnare av Damernas Stora Pris (som delas ut av Damernas Affärsnätverk) för att nämna några.

Nu flyttar han ett par hundra meter, från Köpmanvägen och den lilla gluggen i väggen, till Bro centrum. Där får Grillbaren nytt namn, ny skepnad och en klart större kostym. Brogrillen har större kök, större utrymme för gästerna med bord och stolar, större uteplats. Kort och gott större i allt!

Faruk skrattar när han konstaterar:

-Det är bara korvgubben som är densamma! Den gamla lokalen, hela alltet, skulle nog rymmas i förrådet här. Det är som att jag flyttar från en pytteliten etta till en stor villa. 

Nyheter på menyn

Han berättar att det större köket ger förutsättningar att ta ut svängarna ytterligare när det gäller menyn.

-När jag räknade senast landade jag på 52 olika rullar och det kommer vi så klart att fortsätta med. Storsäljaren Videgårdsrullen kommer att få ett syskon, en Videgårdsrulle 2.0 som Erik Videgård skapat och just nu finslipar. Jag kan nog avslöja så pass mycket som att den går åt det asiatiska hållet smakmässigt.

Faruk tar emot en tunnbrödrullebeställning medan han förevisar nya lokalen. Det är bara en handfull dagar kvar innan smygöppningen och mycket återstår att göra innan dess. Städning inte minst, som det ju alltid gör efter ett byggprojekt... Dra bort skyddsplast från möbler och maskiner. \
Bild:Karin Sidén
Faruk tar emot en tunnbrödrullebeställning medan han förevisar nya lokalen. Det är bara en handfull dagar kvar innan smygöppningen och mycket återstår att göra innan dess. Städning inte minst, som det ju alltid gör efter ett byggprojekt... Dra bort skyddsplast från möbler och maskiner. "möblera" i förråd och kyldiskar, frysar och skafferi. Hänga upp alla diplom och fotografier, flaggor och halsdukar. Och mycket mer. Tur att dygnen har 24 timmar!

-Menyn får också lite fler husman-val, bland annat så kommer vi att servera raggmunk med fläsk, köttbullar samt schnitzel. Det kan nog bli fler nyheter med tiden, men vi börjar så. För den som gillar sött kan jag avslöja att mjukglassen och milkshake-menyn utökas med kulglass, italiensk gelato, som jag tror kommer bli väldigt uppskattad. 

Smygöppnar 1 september

Den första september klockan 09.00 öppnar Brogrillen. Lugnt och stilla, business as usual. Den stora invigningsfesten spar man till lördagen den 4 september.

-Vi måste få några dagar på oss att "trimma in oss" i det nya köket. Precis som när man byter ugn hemma så måste vi lära känna det nya stekbordet, fritösen och de andra maskinerna. Och lära oss hitta! Jag som varit i 20 år i mitt gamla kök kommer säkert vara lite vilsen till att börja med så det känns bra att få några träningsdagar tillsammans med min personal. 

Invigningsfesten är mellan klockan 11-15 den 4 september. Då utlovas hemliga gäster och aktiviteter. Några detaljer vill Faruk inte gå in på, men så pass mycket kan han avslöja att det kommer att märkas i centrum att det inte är en vanlig lördag:

-Om planen håller och inget oförutsett händer så blir det bland annat ansiktsmålning och lite småtävlingar för barnen. På gästlistan står många namn som man säkert känner igen, men inga jag vill nämna i förväg. Det blir en begränsad öppningsmeny mellan klockan 11-15 så att öppningsfesten ska gå så smidigt som möjligt. Vi har ju ingen aning om hur många som kommer men om det blir tryck så vill vi kunna jobba så snabbt som möjligt i köket så att det inte blir lång väntan för våra hungriga gäster. På den menyn finns våra tre mest populära tunnbrödrullar och en hamburgermeny. Till barnen finns chicky bits och varmkorv med bröd. 
Grillbaren kommer att ha öppet 09-20 på vardagar och 11-20 på helgerna.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 3/9
KONSTRUNDAN
Söndag 4/9
KONSTRUNDAN
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen