Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 04:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Många UBG-elever tog chansen att vaccinera sig när vaccinationsbussen var på besök


Karin Sidén 2021-09-02

Bild:Upplands-Bro kommun

I dag, torsdag, när vaccinationsbussen stod uppställd utanför Upplands-Brogymnasiet var det många elever som tog chansen att vaccinera sig. Mobila Doktorn som bussen heter kommer även nästa torsdag att erbjuda drop-in för elever som är 16 år eller äldre.

-Att möta ungdomar där de befinner sig är mycket viktigt för att öka andelen som väljer att vaccinera sig. Att vaccinationsbussen nu ger fler ungdomar möjlighet att på ett enkelt sätt vaccinera sig och ta ansvar för samhället är vi mycket glada över, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande som besökte den mobila vaccinationen under torsdagen.


Precis som vid vaccinationen på en av de vanliga vaccionationslokalerna som till exempel Kistamässan eller Scandic i Upplands-Väsby, fyller eleverna i en hälsodeklaration innan första sprutan.
Bild:Upplands-Bro kommun
Precis som vid vaccinationen på en av de vanliga vaccionationslokalerna som till exempel Kistamässan eller Scandic i Upplands-Väsby, fyller eleverna i en hälsodeklaration innan första sprutan.

Ju högre andel av befolkningen som är vaccinerad mot covid-19 desto mindre risk är det för ökande samhällsspridning av viruset nu när hösten är här och vardagen med arbete och skola återvänder till något som börjar likna det vi är vana vid.

Region Stockholm har i dagarna sjösatt ett pilotprojekt som går ut på att vaccinationsbussar vid några tillfällen ska komma till ett antal utvalda gymnasieskolor i länet, däribland Upplands-Bro gymnasiet, för att på så sätt underlätta för ungdomar över 16 år att vaccinera sig.

I dag, den 2 september, var första tillfället vaccinationsbussen Mobila Doktorn kom till UBG och redan under första timmen hade 22 elever fått sin spruta!

För att få så många elever som möjligt att ta chansen att vaccinera sig fick eleverna idag möjligheten att besöka bussen även på lektionstid. 

-Det är viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig, det krävs för att pandemins effekter ska avta. Vi jobbar med motiverande arbete för att få de elever som kanske är rädda för vaccinationen att våga. Möjligheten att vaccineras under skoltid tror vi starkt kommer att bidra till att fler ungdomar väljer att vaccinera sig, säger Pia Sjöborg, skolsköterska på Upplands-Brogymnasiet.

Länk till kommunens hemsida

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen