Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 15:55 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Rotary bjuder in till välgörenhetskonsert i Håtuna kyrka


Karin Sidén 2021-11-25

Arkivbild. Håtuna kyrka i vinterskrud.
Bild:Karin Sidén
Arkivbild. Håtuna kyrka i vinterskrud.

Lördagen den 4 december, klockan 18.00, blir det en musikalisk högtidsstund i Håtuna kyrka. Då bjuder nämligen Rotary in till en välgörenhetskonsert där insamlade pengar går till "Jullunch i gemenskap" som man i år är medarrangörer till tillsammans med initiativtagarna Petjos och Golden Cave.

-Konserten är gratis, men vi tror att den stämningsfulla musiken ska locka till givmildhet i ett behjärtansvärt och fint syfte. Jullunch i gemenskap är precis som det låter: alla är välkomna och bjuds på både mat och sällskap! Julen är för de allra flesta en tid för umgänge, men för många är det också ensamhetens högtid, säger Birgitta Dickson som är en av Rotarys eldsjälar och tidigare var president i Rotary Upplands-Bro.

Jullunch i gemenskap är ett samarbete mellan Golden Cave och Petjos i Kungsängen samt Rotary i Upplands-Bro och Sparbanken Enköping. Birgitta berättar:

-För två år sedan ordnade Emin (GC) och Petjosbröderna Dani och Maykel en jullunch på Golden Cave som blev mycket uppskattad av alla som besökte den. Jag och mina vänner i Rotary blev mycket imponerade av initiativet och kände att vi gärna vill vara med och bidra på det sätt vi kan för att göra det möjligt att återupprepa jullunchen. Sparbanken Enköping är också med och sponsrar, så vem vet - vi kanske skapar en ny tradition tillsammans! 

-Konserten börjar klockan 18 och även om Håtuna kyrka är en stor kyrka med plats för många så är det är klokt att vara på plats i tid eftersom det är först till kvarn som gäller.

-Avslutningsvis vill jag bara förtydliga att det inte är vi i Rotary som står för det musikaliska! säger Birgitta med ett skratt.



Musik i adventstid

En musikalisk resa i tid och rum med skiftande stämningar och uttryck, utmynnande i några av våra älskade adventssånger.

Medverkande:

Elisabet Holmberg - tvärflöjt, piano
Peter Holmberg - piano, klarinett
Peo Ehrlin - sång
Marianne Gustafssonpiano


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen