UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 3 juli 2022 - klockan 07:55 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Här är Sparbanken Enköpings stipendiater 2021


Karin Sidén 2021-12-20

Johan Arktell, Sparbanken Enköpings kontorschef i Kungsängen delade i fredags ut stipendier till Elias Gripler, Eva Styfberg, Bro IK / Nils Tener och Marie Louise Ståby.
Bild:Karin Sidén
Johan Arktell, Sparbanken Enköpings kontorschef i Kungsängen delade i fredags ut stipendier till Elias Gripler, Eva Styfberg, Bro IK / Nils Tener och Marie Louise Ståby.

Sparbanken Enköping delar varje år ut stipendier i "sina" kommuner, Upplands-Bro, Håbo och Enköping. Genom stipendierna stöttar och uppmuntrar man ungdomar, ledare samt föreningar till fortsatt utveckling och satsning inom idrott, föreningsliv och/eller kultur.

Årets utdelning, som var den 19:e i ordningen, blev en coronaanpassad tillställning, utan publik. Här i Upplands-Bro delades fyra stipendier ut av Helena Stråhle, ställföreträdande kontorschef.
 

För 20:e året i rad har Sparbanken Enköping delat ut stipendier till ungdomsledare, ungdomsföreningar och utvecklingsstipendiater i bankens tre hemkommuner Upplands-Bro, Håbo och Enköping. Sammanlagt delar man ut 360 000 kronor i de tre kommunerna.

Här i Upplands-Bro var traditionen länge att dela ut stipendierna inför publik, till exempel i samband med Kungsfesten, på Fest i Byn eller i samband med årets sista kommunfullmäktige, men på grund av pandemin har utdelningen 2020 och årets upplaga skett i ett mindre, mer coronaanpassat, sammanhang på bankkontoret i Kungsängen. 

Sedan starten 2001 har Sparbanken delat ut drygt fyra miljoner kronor i stipendier i de tre kommunerna. Stipenderna är ett sätt för banken att "återinvestera" sin vinst i den lokala ungdomsverksamheten.


ÅRETS UNGDOMSLEDARE 2021: Marie-Louise Ståby, Bro IK, och Eva Styfberg, Kungsängens IF.
Bild:Karin Sidén
ÅRETS UNGDOMSLEDARE 2021: Marie-Louise Ståby, Bro IK, och Eva Styfberg, Kungsängens IF.

Johan Arktell, kontorschef i Kungsängen, var värd för årets stipendieceremoni.

-Den här dagen är utan tvekan en av de absolut roligaste jobb-dagarna på året! Att få dela ut pengar till duktiga stipendiater och samtidigt vara med och påverka i samhället "våra" kommuner är ren glädje.

Innan Johan delade ut stipendierna förklarade han bakgrunden till varför man vill stötta ungdomsverksamheten: 

-Föreningar med en stark ungdomsverksamhet erbjuder våra ungdomar möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid. Vi från Sparbanken Enköping vill uppmuntra föreningarnas barn-och ungdomsverksamhet genom att stimulera föreningarna att satsa mer på utbildning av ungdomsledare. Eftersom vi tror att nyckeln till en bra ungdomsverksamhet är bra ungdomsledare delar vi ut ungdomsledarstipendier varje år.

ÅRETS FÖRENING 2021: Bro IK, för dagen representerade av vice ordförande Marie-Louise Ståby och klubbchef Nils Tener.
Bild:Karin Sidén
ÅRETS FÖRENING 2021: Bro IK, för dagen representerade av vice ordförande Marie-Louise Ståby och klubbchef Nils Tener.

De 120 000 kronor som delas ut i Upplands-Bro fördelas i fyra olika potter. 30 000 kronor går till Årets Förening. Traditionsenligt har banken delat ut ett stipendium till Årets Ungdomsledare med ett "medföljande" stipendium till ungdomsledarens förening som uppmuntran att fortsätta utveckla klubbens ledare, men i år har man istället valt att uppmärksamma två ungdomsledare med varsin check om 30 000 kronor.

Sist men inte minst delar man ut 30 000 kronor i utvecklingsstipendium som går till en framgångsrik och hårdsatsande ungdom. Och det är nödvändigtvis inte en idrottsprestation som belönas, även om det är vanligare.

Årets stipendiater är: ungdomsledarna Marie-Louise Ståby, Bro IK, samt Eva Styfberg, Kungsängens IF, Årets förening: Bro IK. Årets utvecklingsstipendium går till Elias Gripler, meriterad discgolfare som redan presterar på seniornivå och bland annat utsetts till Årets Stjärnskott.

Elias Gripler är en 17-årig discgolf-talang som redan hunnit meritera sig på seniornivå. 
Bild:Karin Sidén
Elias Gripler är en 17-årig discgolf-talang som redan hunnit meritera sig på seniornivå. 

Motiveringarna lyder:

Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2021 går till Mari-Louise Ståby som tilldelas 30 000 kr

Till Marie-Louise Ståby för sitt ledarskap i Bro IK. Hon har ett engagemang som är utöver det vanliga. Hon brinner av en ambition att de unga utöver sitt idrottande också ska vara en naturlig del av föreningen, få möjlighet att utvecklas som individer och fungera som bra förebilder både i föreningen och i samhället. Genom att från första början visa förtroende för barn och unga ges de möjlighet att utvecklas och växa som individer. Marie-Louise är själv en mycket fin förebild och viktig vuxen i många ungdomars liv. 


Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2021 går till Eva Styfberg som tilldelas 30 000 kronor

Till Eva Styfberg för sitt stora engagemang i Kungsängens Idrottsförening. Eva är mer än ledare för damjuniorerna. Hon är även starkt engagerad i såväl utbildnings- och kommunikationsfrågor, olika arbetsgrupper samt domarfrågor. Eva har ett engagemang som bidrar till utveckling i såväl förening som hos spelare.


Sparbanken i Enköpings Föreningsstipendium för 2021 går till Bro IK som tilldelas 30 000 kronor

Till en förening med mycket bra, bred och stabil verksamhet som är starkt förankrad och engagerad i bygden. Föreningen tar till vara och låter utveckla förmågan hos sina ledare. De har på ett bra sätt bidragit till att bland annat utvecklingen av Marie-Louise Ståby som ledare.


Sparbanken i Enköpings Utvecklingsstipendium för 2021 går till Elias Gripler med 30 000 kronor

Till Elias Gripler som med sina bara 17 år redan har hunnit etablera sig som Discgolfspelare. Hans meritlista är redan lång. Där finns bland annat titlar som årets stjärnskott, SM-guld, 1:a i Mälartouren. Hans sikte är att bli bäst i Sverige och att ta VM guld. Hans långsiktighet i träning och målmedvetenhet är beundransvärd. 

Ett varmt lycka till från Sparbanken i Enköping!


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 3/7
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Sommarcafé på Ekeby
Måndag 4/7
Yoga vid Ladan Öråker - Livsyoga/Kundaliniyoga med Susanne
Tisdag 5/7
Odlar-tisdag
Fredag 8/7
Sommarcafé på Ekeby
Lördag 9/7
Sommarcafé på Ekeby
Söndag 10/7
Sommarcafé på Ekeby
Måndag 11/7
Yoga vid Ladan Öråker - Yin-Yoga med Gunilla
Fredag 15/7
Sommarcafé på Ekeby
avståndsannons

UBH Sommar v25 2022

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen