UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 13 augusti 2022 - klockan 02:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Efterlysning: Sparbanken Enköpings nya stipendiater


Karin Sidén 2022-04-11

Johan Arktell, Sparbanken Enköpings kontorschef i Kungsängen delade i december 2021 ut stipendier till Elias Gripler (utvecklingsstipendiat), Eva Styfberg (årets ungdomsledare, Kungsängens IF), Bro IK / Nils Tener (årets förening) och Marie Louise Ståby (årets ungdomsledare).
Bild:Karin Sidén
Johan Arktell, Sparbanken Enköpings kontorschef i Kungsängen delade i december 2021 ut stipendier till Elias Gripler (utvecklingsstipendiat), Eva Styfberg (årets ungdomsledare, Kungsängens IF), Bro IK / Nils Tener (årets förening) och Marie Louise Ståby (årets ungdomsledare).

Hur ser det ut i bekantskapskretsen? Finns där någon du tycker är har det där lilla extra, en stjärnglans värd att uppmärksamma!?! Sparbanken Enköping söker nu efter nya potentiella stipendiater att ge uppmuntran och uppskattning.

Kanske känner du någon duktig ungdomsledare? Eller en ungdomsförening du tycker är värd en uppmuntran? Eller är du själv idrottande ungdom med ambitionen att gå långt?

Nominera eller ansök nu! Till och med den 30 april kan du skicka in dina förslag.

I drygt 20 år har Sparbanken Enköping delat ut stipendier till ungdomsledare, ungdomsföreningar och utvecklingsstipendiater i bankens tre hemkommuner Upplands-Bro, Håbo och Enköping. Stipenderna är ett sätt för banken att "återinvestera" sin vinst i den lokala ungdomsverksamheten, en verksamhet man sätter stort värde vid. Sammanlagt delar man ut 360 000 kronor i de tre kommunerna och sedan starten 2001 har man investerat drygt fyra miljoner kronor i ungdomarna, deras föreningar och ledare.

Johan Arktell, Sparbanken Enköpings kontorschef i Kungsängen, berättar:

-Vår stipendieutdelningen är bland det roligaste vi har förmånen att göra på jobbet. Att ha möjligheten att uppmuntra och stötta viktig verksamhet och samtidigt stimulera dem att fortsätta utvecklas är något jag och mina kollegor är mycket stolta över. Syftet med förenings- och ledarstipendierna är uppmuntra ledare som gör ett bra arbete ute i föreningslivet, samtidigt som vi vill stimulera föreningarna/organisationer att satsa mer på utbildning av ungdomsledare.

Johan utvecklar bankens filosofi:

-Det behövs kreativ och konstuktiv fritidssysselsättning för att både individer och samhälle ska må bra. Vi ser det som så att ett bra samhälle till en betydande del byggs av bra föreningar med tydlig ungdomsinriktning. Och att en bra ungdomsverksamhet byggs av genuint bra ungdomsledare som erbjuder våra ungdomar möjlighet till en meningsfull, stimulerande och kanske även utmanande fritid. Vi, som är en lokal bank med starka band till "våra" tre orter, vill aktivt göra skillnad. Stipendierna är ett sätt.

De 120 000 kronor som delas ut i Upplands-Bro fördelas i fyra olika potter. 30 000 kronor i utvecklingsstipendium går till en framgångsrik och hårdsatsande ungdom. Och det är nödvändigtvis inte en idrottsprestation som belönas, även om det är vanligare.

-Vi har delat ut utvecklingsstipendier för väldigt olika insatser. Till exempel till Beatrice Westén som tävlar i fälttävlan (2016), till violinisten Danial Shariati (2014), till karatesystrarna Py Pasanen (2017) och Ki Pasanen (2015). Även snow board-åkaren Sven Thorgren har fått bankens utvecklingsstipendium. Vi försöker hitta en bredd i stipendiet för olika typer av intressen, men det ska finnas ett elittänkande i just detta stipendium, förklarar Johan Arktell.

30 000 kronor delas också ut till årets ungdomsledare. Här kan flera stipendiater utses, som då får dela på summan. Dessutom får ledarens förening / ledarnas föreningar ett ledarutvecklingsstipendium för att fortsätta sin satsning på ungdomsledarna. Även där är det 30 000 kronor som fördelas mellan en eller flera föreningar beroende på hur många ungdomsledare som tilldelats stipendium.

Slutligen delas 30 000 kronor ut till årets förening.

Allmänheten har möjlighet att nominera möjliga stipendiater. Antingen sig själva, en kompis  eller någon annan som man tycker passar. 

-Vi hoppas att ni tar chansen att nominera! Våga skicka in tips om grannen som är ungdomsledare, er egen förening eller kanske era brorsbarn som hårdsatsar. Enklast gör ni det via bankkontoret i Kungsängen eller via vår hemsida www.sparbankenenkoping.se.

Till och med den 30 april 2022 kan man nominera en eller flera kandidater till Sparbanken i Enköpings stipendier. Via länken når du bankens hemsida där nomineringen kan göras digitalt.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 14/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
Torsdag 29/9
Författarbesök: Kristina Ekero Eriksson
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen