Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 18 april 2024 - klockan 22:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Framtidslabbet – en väg tillbaka till samhället för unga
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2022-05-13

Bild:Upplands-Bro kommun

Känner du en ung person som skulle behöva en hjälpande hand tillbaka till samhället och en meningsfull framtid? Framtidslabbet är projektet som vänder sig till unga som av olika skäl inte fullföljt sin skolgång eller arbete och hamnat i ett oönskat utanförskap.


Vårterminen och skolavslutningen närmar sig. Men för alltför många unga har skolan redan slutat. För de som hoppat av sina studier i förtid är riskerna stora att hamna i ett utanförskap senare i livet.

- Framtidslabbet välkomnar unga i åldrarna från 16 till 24 och här finns möjligheten att delta i vägledande och coachande samtal, prova-på-verkstad och workshops med olika teman, säger Stefan Lindberg, projektledare för Framtidslabbet i Upplands-Bro kommun. Målet är att stärka individens självkänsla och kompetens för att de ska kunna ta steget tillbaka till studier eller arbete – in i samhället igen.

Projektet tar emot deltagare från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunens socialförvaltning, de som är en del av kommunens aktivitetsansvar och de unga som inte finns registrerade någonstans. Under 20 veckor erbjuds aktiviteter individuellt eller i grupp.

- Vi vill ha kontakt med dem som är allra svårast att nå, säger Stefan Lindberg. De som inte vill ha någon kontakt. Här hoppas vi att kunna nå fram till de unga vuxna, framförallt genom föräldrar eller nära anhöriga som vet precis vad individen behöver.

Bakom Framtidslabbet står Europeiska Socialfonden som beviljat medel till Upplands-Bro och Järfälla kommuner för att i samarbete driva projektet för att nå unga vuxna 16-24 år, som saknar sysselsättning – studier eller arbete.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen