Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 7 juni 2023 - klockan 23:45 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

En containerlast sommaraktiviteter har landat i Bro


Karin Sidén 2022-05-25

Ett skepp kommer lastat med! Eller snarare en kranbil kommer lastad med! en container full med sommarminnen - blivande sommarminnen!
Bild:Upplands-Bro kommun
Ett skepp kommer lastat med! Eller snarare en kranbil kommer lastad med! en container full med sommarminnen - blivande sommarminnen!

Den 24 maj placerades en pippigul container i anslutning till Bro centrum, på rivningstomten där Norrgrindens förskola stod. Containern kommer under sommaren att bidra med liv och rörelse till en annars ganska dyster yta. I och kring containern kommer det att arrangeras aktiviteter för kommuninvånare i alla åldrar som en del av Omdaning Bros arbete med att skapa fler mötesplatser i Bro.


Under 2020 revs Norrgrindens förskola i centrala Bro och sedan dess har rivningstomten, en ödslig, oanvänd grusplan i direkt anslutning till Bro Centrum och Stjärnparken, bara väntat på att komma till användning igen.

Vad som kommer byggas på tomten är ännu inte bestämt, men nu har tomten åtminstone fått en tillfällig roll att fylla, och kommer därför att bli till glädje för många. Det är genom projektet Omdaning Bro som ytan kommer att få liv med aktiviteter för invånare i alla åldrar.

- När verksamheter flyttar, byggnader rivs och nya byggnader uppförs finns det oftast perioder då marken inte används. Vi vill tillvarata potentialen i den centralt belägna tomten som många passerar när de går mellan Bro Centrum och Stjärnparken eller Råby, säger Ulrica Berglöf Lilja som jobbar med Omdaning Bro.


Ulrica Berglöf Lilja och Malin Rülf framför aktivitetscontainern. Båda två arbetar med projektet Omdaning Bro.
Bild:Upplands-Bro kommun
Ulrica Berglöf Lilja och Malin Rülf framför aktivitetscontainern. Båda två arbetar med projektet Omdaning Bro.

I går, tisdag, kom så den pippigula containern till Bro, och kranades in på rivningstomten. Med de öppningsbara väggarna kommer den att kunna bli en inbjudande mötesplats, särskilt som det snart ska komma utemöbler till platsen också.

Aktivitetscontainern öppnar strax innan det ringer ut för sommarlov, tisdagen den 7 juni. Därför kommer det inledningsvis att erbjudas vad man kallar "After School" vid tre tillfällen, den 7, 10 och 17 juni, samt ett sista After School i augusti, när skolan drar igång igen.

Det kommer även att blir odlings-tisdagar vid aktivitetscontainern, med start den 14 juni, dit man kan komma för att lära sig grunderna i trädgårdsodling. Allt är gratis och drop-in.

Under sommaren kommer det bjudas in till en härligt lång rad av aktiviteter för allmänheten som kommer att förvandla den torftiga grusplanen till en mycket gladare plats.

Här nedan kan du läsa om några av de aktiviteter som kommer ske i sommar, men då innehåll, aktiviteter och program i containern kommer att planeras löpande så kan man räkna med att listan snart kommer vara ännu längre!


Skulle du vilja ordna aktiviteter i containern? Kontakta Ulrica.BerglofLilja@upplands-bro.seLänk till kommunens hemsida där många, många aktiviteter finns listade i ett kalendarium och där man kommer att fylla på med fler allt eftersom planeringen växer fram!


Tipsa en vän Skriv utKalender

Onsdag 7/6
Röda korsets stick- och språkcafé
Fredag 9/6
Drop-in på Hörselbussen
Lördag 10/6
Röda korsets secondhand o café
Söndag 18/6
Vandring: De vilda blommornas dag
Onsdag 30/8
Drop-in på Hörselbussen
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen