Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Stabilt företagsklimat i Upplands-Bro
Pressmeddelande från Svenskt Näringsliv


Pressmeddelande från Svenskt Näringsliv 2022-05-31

Företagen i Upplands-Bro tycker att företagsklimatet i kommunen är bra. Man backar marginellt på frågan om det sammanfattande omdömet och på frågorna om tillgång till relevant kompetens, skolans kontakter med lokala näringslivet och upphandling halkar betyget ner under godkänt. På den viktiga frågan om kommunens service och bemötande ger företagarna ett betydligt högre betyg än förra året. Det visar Svenskt Näringslivs årliga undersökning om företagsklimatet i Sveriges kommuner. 3600 företag i Stockholms län har tyckt till om sin kommun.



Jessica Drugge, tillförordnad regionchef för Svenskt Näringsliv Stockholm.
Bild:Pressbild Svenskt Näringsliv
Jessica Drugge, tillförordnad regionchef för Svenskt Näringsliv Stockholm.

Den vanligaste kontakten som företagen i Upplands-Bro har med kommunen är i tillstånds- och tillsynsärenden. Därför är det positivt att företagen upplever att kommunens service och bemötande har förbättrats, säger Jessica Drugge, tf. regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

När företagen i Upplands-Bro uppger de mest prioriterade åtgärderna för att förbättra företagsklimatet kommer minskad brottslighet och ökad trygghet i topp.

- Det är positivt att Upplands-Bro kommun redan jobbar aktivt med den frågan på flera områden bland annat genom BID-samverkan och olika dialoger med lokala näringslivet för att få en uppdaterad lägesbild för det fortsatta trygghetsarbetet, säger Jessica Drugge.

I 19 av 26 kommuner i länet önskar företagen att kommunen prioriterar arbetet med att minska företagens utsatthet för brott och otrygghet. Även bättre dialog mellan kommun och företag ligger högt upp på företagens önskelista.

- 34 procent av företagen i Upplands-Bro kommun anser att brottslighet och otrygghet påverkar dem negativt i deras vardag. Det är viktigt att kommunen fortsätter inkludera de lokala företagen i det brottsförebyggande arbetet, säger Jessica Drugge.

I fem av Stockholms kommuner förbättras företagsklimatet. Järfälla, Nynäshamn, Haninge och Vallentuna är de kommuner som förbättrar sig mest på det sammanfattande omdömet. Högst betyg i länet får Solna och Danderyd, 3,9 på den sexgradiga skalan. 

 

Om undersökningen av det lokala företagsklimatet

Varje år mäter Svenskt Näringsliv företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. I år har drygt 32 000 företag svarat på enkäten. Enkäten ligger till grund för Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet. Ta del av enkätresultaten och mycket annan information på www.foretagsklimat.se. Rankingen presenteras den 28 september.  


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen