UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 13 augusti 2022 - klockan 02:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Sommarcafé på Hembygdsgården i Kungsängen


Karin Sidén 2022-06-27

Trädgårdensom tillhör Kungsängens hembygdsgård passar perfekt för en sommarfika! Varje torsdag klockan 13-15, mellan den 30 juni och 12 augusti, har de sommarcafé där.
Bild:Dagmar Zitkova
Trädgårdensom tillhör Kungsängens hembygdsgård passar perfekt för en sommarfika! Varje torsdag klockan 13-15, mellan den 30 juni och 12 augusti, har de sommarcafé där.

Så här i sommartider är vi många som njuter lite extra av en go-fika i skuggan, och vad passar väl bättre då än att besöka ett sommarcafé? 

Med start nu på torsdag, den 30 juni, öppnar Stockholms-Näs Hembygdsförening sitt uppskattade sommarcafé i Kungsängens hembygdsgård. Kaffe, te, saft och hembakt finns på menyn. Dessutom har man smörgåsar och glass för den som så önskar.

Vid det här laget är sommarcaféet i Kungsängens hembygdsgård en tradition, en mycket populär sådan. Nytt för i år är att sommararbetande ungdomar leder rundvandringar på hembygdsgården och då kommer lantbruksmuséet och torpet Lund vara öppna för besökare.

Det är inte bara byggnaderna på hembygdsgården som är värda ett besök. Så här i sommartid prunkar trädgården. I hembygdsgårdens örtagård kan man njuta av ljuvliga dofter, vackra fjärilar och humlesurr.

-Nu i försommartid prunkar örtagården som allra bäst. Där kan man sitta, med sitt fika, på en bänk och njuta omgiven av allt detta romantiskt sköna. Man kan också slå sig ner på en bänk intill blomrabatter på gårdstunet och avnjuta kaffe med dopp där, eller varför inte bara sätta sig på trappan till torpet Lund och känna doften av nyslaget gräs. Att ta sig en fika i hembygdsgårdens trädgård är som att förflytta sig i tid och rum, säger Dagmar Zitkova som är engagerad i sommarcaféet och i hembygdsgårdens övriga verksamhet.

Och skulle det vara så att vädret gör att en fika i trädgården inte lockar så kan man med fördel ta en fika vid långbordet i köket där breda golvtiljor, spröjsade fönster och pelargoner i fönstren skapar en alldeles särskild hemkänsla, som bara en hembygdsgård kan erbjuda.

Varje torsdag mellan klockan 13 och 15 är sommarcaféet öppet, med start den 30 juni. Den 11 augusti är sista sommar-torsdagen med caféverksamhet för den här gången.  

Bild:Dagmar Zitkova


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 14/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
Torsdag 29/9
Författarbesök: Kristina Ekero Eriksson
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen