Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 21:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Nu invigs den efterlängtade friluftsgården vid Lillsjön!


Karin Sidén 2022-08-15

Lördagen den 20 augusti bjuds besökarna vid Lillsjöns badplats på invigningsfestligheter.
Bild:Upplands-Bro kommun
Lördagen den 20 augusti bjuds besökarna vid Lillsjöns badplats på invigningsfestligheter.

Efter den snöpliga och trista vattenläckan som inträffade bara veckor innan invigningen i våras har det äntligen blivit dags att inviga den nya och mycket efterlängtade friluftsgården vid Lillsjön.

Nu på lördag, den 20 augusti klockan 11-13, blir det festligheter med högtidlig bandklippning och diverse aktiviteter. 

I byggnaden finns café, möteslokal, värmestuga och omklädningsrum och planen är att Lillsjöns friluftsgård ska vara öppet året runt då området som inbjuder till allt från svampplockning till tuff backträning är populärt bland många aktiva kommuninvånare.

Den nybyggda friluftsgården ersätter den gamla friluftsgården vid Lillsjö badplats som totalförstördes i en brand i maj 2018 (se länk). 

På grund av en vattenskada som inträffade i byggets slutskede kunde inte friluftsgården tas i bruk innan sommaren, så som var planen. Istället vidtog ett renoveringsjobb som nu äntligen är färdigt och invigningen, som var planerad till maj 2022, kan genomföras. 

Klockan 11 på lördag, den 20 augusti, blir det invigningstal och bandklippning av kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson Ersoy (C). Sedan bjuds det på diverse invigningsaktiviteter, bland annat en återbruksworkshop och danspass för barn.

Den nya friluftsgården är en tegelbyggnad på över 280 kvadratmeter, vilket är mer än 85 kvadratmeter större än den gamla träbyggnaden som brann ner. Den inrymmer ett café, ett klassrum / möteslokal, en värmestuga och omklädningsrum. Caféet i friluftsgården kommer att drivas av Petjos, som ju även har ett konditori och bageri i Passagen i Kungsängens centrum, och som fram till i juli i år även drev caféet i Villa Skoga.

I anslutning till friluftsgården har flera nyheter adderats till badplatsen, bland annat en ny lekplats, en parkourbana samt en yogaplattform. Dessa har sommarens badgäster kunnat nyttja, trots att själva friluftsgården ej varit öppen.

På grund av försenade leveranser av en del inventarier kommer friluftsgården att öppna för allmänhetens bruk senare i höst. Kommunen tror att allt ska vara klart från deras sida i oktober. 



Länk till kommunens hemsida.

Via länken når du en text från själva invigningen.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen