Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 05:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Tipsa en vän om denna artikel:
Till:
Från:

Upplands-Bro klättrar i årets företagsklimatranking
Pressmeddelande från Upplands-Bro kommun


2022-09-28

Bild:Upplands-Bro kommun

Upplands-Bro kommun tar några kliv upp i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner, till plats 47. Bland annat ökar betyget för kommunens bemötande och service.

Varje år sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta och driva företag.

Rankingen baseras på en enkätundersökning bland lokala företag, statistik, samt ytterligare frågor som bland annat kartlägger förutsättningar för företagande, kommunens myndighetsutövning och attityder till företagande i lokalsamhället.

I årets ranking klättrar Upplands-Bro till plats 47 av 290, från plats 50.

Resultatet visar att företagen anser att kommunens service och bemötande har förbättrats. Kommunen klättrar 48 placeringar i den kategorin och hamnar på plats 40 i Sverige. En annan viktig fråga där företagen ger bättre betyg i år handlar om trygghet och påverkan av brottslighet.

- Det gör mig glad och stolt att vårt arbete för god service till våra lokala företag ger resultat. Vi är inne på rätt spår, men nöjer oss inte utan arbetet fortsätter. Ett starkt näringsliv är viktigt för hela kommunen, inte minst när det gäller arbetstillfällen här i Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

När det gäller tillgången till kompetens, kontakten mellan skola och näringsliv samt upphandling så minskar betyget något.

- Det är positivt att se att vi förbättrar oss inom flera områden. Vi kommer att fortsätta vårt arbete för ett gott företagsklimat och god service till företagen i Upplands-Bro. För att stärka kompetensförsörjningen långsiktigt är det en strategiskt viktig fråga att fortsätta utveckla kontakten mellan näringslivet och våra skolor, säger Katarina Barter, näringslivschef.

Nathalie Marnell, näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv Stockholm, kommenterar Upplands-Bros placering i årets ranking så här:

- I år ser vi relativt små förflyttningar inom de flesta frågorna. Den tydligaste förbättringen ser vi i antalet jobb i kommunen. Upplands-Bro har lyckats med att locka fler företag till kommunen samtidigt som befintliga företag har växt, vilket resulterat i fler arbetsplatser. Det visar att kommunen prioriterar företagande och tillväxt, säger hon.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen