UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 17 januari 2021 - klockan 05:13 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Skol-ungdomarnas förslag förverkligas - Mattecentrum blir av


Karin Sidén 2016-12-13

Under Demokratidagen på UBG fick elever, politiker och tjänstemän diskutera frågor från eleverna utifrån frågeställningen \
Bild:Karin Sidén
Under Demokratidagen på UBG fick elever, politiker och tjänstemän diskutera frågor från eleverna utifrån frågeställningen "Vilka förändringar vill du vara med och bidra med för att Upplands-Bro ska bli en ännu bättre kommun för dig som ungdom?" . Gruppsamtalen handlade om allt från fler snabbmatsrestauranger i Upplands-Bro till bättre anpassade bussturer till skolan. Coachning av lärare, ett matte-hus och högre klass på skolmaten var några av de andra samtalsämnena som engagerade eleverna.

Eleverna på Upplands-Brogymnasiet fick under Demokratidagen i december 2015 och tidigt under 2016 möjlighet att täffa 20-talet politiker och tjänstemän från Upplands-Bro kommun för att diskutera för eleverna angelägna frågor. Förutom bland annat buss- och tågkommunikationer, bostäder och skolmat var uppstart av ett Mattecentrum på skolan en av de prioriterade frågorna hos eleverna. Politikerna tog till sig av elevernas tankar och i kommunens budget för 2017 finns nu medel avsatta för att starta ett Mattecentrum på skolan!

I kommunens budget för 2017 finns resurser avsatta för att starta ett Mattecentrum på Upplands-Brogymnasiet. Idén till ett Mattecentrum kom från skolans elever och diskuterades på Demokratidagen i december 2015 och på vårterminen 2016.

-Det är fantastiskt roligt att visa våra unga kommuninvånare att det finns möjlighet att påverka kommunens verksamhet, säger Camilla Janson (S), Kommunstyrelsens ordförande.

Demokratidagen är ett återkommande arrangemang, där kommunens elever, politiker och tjänstemän möts för att diskutera frågor om den framtida utvecklingen av Upplands-Bro. Dagen ger ungdomarna möjlighet att lyfta samhällsfrågor som är viktiga ur deras synvinkel samtidigt som de får en ökad förståelse för hur demokrati fungerar. Demokratidagen skapar även möjligheter för kommunens unga att göra sin röst hörd och kan i förlängningen förhoppningsvis bidra till ett ökat samhällsengagemang.

Nästa Demokratidag äger rum den 7 mars 2017. Då deltar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.


Se länk för artikel om Demokratidagen.


Under Demokratidagen den 15 december 2015 skapades ett gemensamt konstverk av deltagarna.
Bild:Karin Sidén
Under Demokratidagen den 15 december 2015 skapades ett gemensamt konstverk av deltagarna.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

Världens Barn 20 sb3

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen