UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 13 augusti 2022 - klockan 01:37 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Slutet på en epok


Karin Sidén 2021-12-17

Bild:Mazarin

Den 18 december nådde en epok sitt slut. Efter 27 år i fikastundens och godsakernas tjänst stängdes Mazarin Bageri och Konditori i Bro. Byggnaden ska rivas och någon ny passande lokal har makarna Mazarakis inte hittat. Ännu. Hoppet lever, och så länge kommer man att magasinera inventarierna.

Ulla Britt, som drivit Mazarin tillsammans med maken Dinos, berättar:


-För drygt 27 år sedan, 1994, startade vi vår verksamhet. Det finns kunder som varit med alla år. Andra har flyttat härifrån. Nya har flyttat in. Det är mycket vi upplevt tillsammans med våra kunder. Vid livets bemärkelsedagar - som dop, födelsedagar, studentfiranden, bröllop och begravningar har vi varit med på ett litet hörn genom alla våra bakverk.

-Och de återkommande årliga högtiderna är ju också starkt förknippade med bakverk - semlor och lussekatter bland de mest populära. Steg för steg har vi förfinat recepten och det känns verkligen roligt när man kan leverera toppenkvalitet på bakverken!

Men lika viktigt som alla bakverk och allt kaffe som serverats genom åren har Mazarin, och därigenom Ulla Britt och Dinos, fungerat som en social samlingspunkt och ett hjärta i byn. Lite som att köket alltid ses som hemmets hjärta så har Mazarin varit hjärtat i Bro. För många Bro-bor är därför lördagen en sorgens dag.

Ulla Britt berättar att det de senaste dagarna är det många som kommit förbi för att ta avsked och njuta av en sista fika.

-Vi har fått många fina och värmande kommentare från våra kunder! Kärleken är ömsesidig - vi kommer bära med oss många roliga och fina minnen från tiden tillsammans på Mazarin! Vi önskar alla kära kunder en God Jul och förhoppningsvis ses vi igen, hälsar Ulla Britt avslutningsvis.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 14/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Måndag 22/8
Prova-På YinYoga
Torsdag 25/8
Prova-På MediYoga
Prova-På Livsyoga/Kundaliniyoga
Lördag 27/8
Kungsängens dag - familjefest
Vernissage i Konsthallen - Konstrundans Presentationsutställning
Söndag 28/8
Kulturbojens café vid Sandhagen - med loppis
Lördag 10/9
Brodagen - familjefest
Torsdag 29/9
Författarbesök: Kristina Ekero Eriksson
avståndsannons

Sjöräddningen

UNHCR sidebanner människor på flykt dubbling mars 22

UBROs egen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen