Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 01:25 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Slutet på en epok


Karin Sidén 2021-12-17

Bild:Mazarin

Den 18 december nådde en epok sitt slut. Efter 27 år i fikastundens och godsakernas tjänst stängdes Mazarin Bageri och Konditori i Bro. Byggnaden ska rivas och någon ny passande lokal har makarna Mazarakis inte hittat. Ännu. Hoppet lever, och så länge kommer man att magasinera inventarierna.

Ulla Britt, som drivit Mazarin tillsammans med maken Dinos, berättar:


-För drygt 27 år sedan, 1994, startade vi vår verksamhet. Det finns kunder som varit med alla år. Andra har flyttat härifrån. Nya har flyttat in. Det är mycket vi upplevt tillsammans med våra kunder. Vid livets bemärkelsedagar - som dop, födelsedagar, studentfiranden, bröllop och begravningar har vi varit med på ett litet hörn genom alla våra bakverk.

-Och de återkommande årliga högtiderna är ju också starkt förknippade med bakverk - semlor och lussekatter bland de mest populära. Steg för steg har vi förfinat recepten och det känns verkligen roligt när man kan leverera toppenkvalitet på bakverken!

Men lika viktigt som alla bakverk och allt kaffe som serverats genom åren har Mazarin, och därigenom Ulla Britt och Dinos, fungerat som en social samlingspunkt och ett hjärta i byn. Lite som att köket alltid ses som hemmets hjärta så har Mazarin varit hjärtat i Bro. För många Bro-bor är därför lördagen en sorgens dag.

Ulla Britt berättar att det de senaste dagarna är det många som kommit förbi för att ta avsked och njuta av en sista fika.

-Vi har fått många fina och värmande kommentare från våra kunder! Kärleken är ömsesidig - vi kommer bära med oss många roliga och fina minnen från tiden tillsammans på Mazarin! Vi önskar alla kära kunder en God Jul och förhoppningsvis ses vi igen, hälsar Ulla Britt avslutningsvis.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen