Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 20 augusti 2018 - klockan 02:41 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Solen strålade när Nya Källskolan invigdes


Karin Sidén 2017-05-19

Sommarvärme och glädje präglade Nya Källskolans invigning.
Bild:Karin Sidén
Sommarvärme och glädje präglade Nya Källskolans invigning.

På fredagen, lite drygt sju månader efter den förödande branden, invigdes Nya Källskolan med pompa och ståt. Tal, live-musik och bandklippning efterföljdes av ett tårtkalas i solgasset.

Att det redan nu finns en så gott som färdig skolbyggnad för elever och personal är så nära ett mirakel man kan komma.

-Att på så kort tid hitta en lösning och en plats, ordna med bygglov och tillstånd, göra markarbetet, dra fram avlopp och vatten, resa byggnaden och inreda den är nog unikt. Mirakel händer, men kräver hårt arbete, konstaterade Lisa Edwards (C) från Utbildningsnämnden i sitt invigningstal.


Bo Nyberg, rektor på Källskolan, hälsade alla välkomna och höll det första invigningstalet dagen till ära.
Bild:Karin Sidén
Bo Nyberg, rektor på Källskolan, hälsade alla välkomna och höll det första invigningstalet dagen till ära.

Claes Bystedt, Källskolans ordförande.
Claes Bystedt, Källskolans ordförande.

Med sommarvärme och levande musik från jazzkvintetten Swingville Seven fick invigningen av Nya Källskolan en perfekt inramning. 

Att det var en glädjens fest gick inte att ta miste på. Sprudlande glada barn och föräldrar hade samlats på skolgården tillsammans med personalen för att fira att Källskolan nu återuppstått fysiskt.

Vid det här laget har barn och personal huserat i den nya skolbyggnaden i några veckor och man har så smått börjat bo in sig i de ljusa och luftiga lokalerna. Skolan, som är uppbyggd av moduler, levererades tidigt i våras av det lokala modulföretaget Indus, och nu återstår egentligen bara skolgården och en del detaljer innan den är 100% färdig. 

När byggnaden på Violinvägen brann ner i september förra året var det inte skolan som brann utan just byggnaden som huserade skolan, något som rektor Bo Nyberg påminde barnen om vid sitt tal.

-Kommer ni ihåg att vi sa att det inte var Källskolan som brann upp den där hemska kvällen. Att skolan fanns kvar trots branden. För Källskolan är ju alla ni barn. Och personalen. Och alla föräldrar. Och vi fanns ju kvar. Det var bara en byggnad som brann. Men det är klart att byggnaden är viktig. Den ger skydd om det regnar eller är kallt, och där finns klassrum och skolsaker, men det är alla ni som är Källskolan.

-Vi vill verkligen tacka er alla för att ni varit så tålmodiga under den här tiden. Tack alla barn! Och tack personalen och alla föräldrar för ett gott samarbete, avslutade Bo Nyberg och lämnade över mikrofonen till Källskolans ordförande, Claes Bystedt, som även han tackade för ett gott samarbete och förundrades över hur snabbt allting gått sedan den ödesdigra kvällen.

Lisa Edwards (C), som representerade Koalitionen och utbildningsnämnden vid invigningen, sa bland annat:

-Det är fantastiskt att stå här idag, så kort tid efter branden. Det är nästan svårt att förstå att hela processen kan gå så fort som det gjort, men det visar att en gemensam vilja, målmedvetenhet och ett gott samarbete kan utföra stordåd. Från dag ett har alla parter velat hitta bästa möjliga lösning och det samarbetet har banat väg för ett enastående resultat. 

-Under den första turbulenta tiden kanske ni elever missade en del lektioner, men jag tror att ni när ni ser tillbaka på det här kommer att se att ni lärt er något annat, mycket viktigare, något som inte finns i skolans kursplaner och jag tror att ni kommer att gå stärkta ur det här. Ni har fått lära er om gemenskap och samarbete som ni kommer att ha stor nytta av i framtiden.

Lisa Edwards (C) och Mattias Rantanen invigningstalade.
Bild:Karin Sidén
Lisa Edwards (C) och Mattias Rantanen invigningstalade.

Tal och musikunderhållning avlöste varandra under den cermoniella delen av invigningen. Efter Lisa Edwards var en musikalisk paus och därefter var det Mattias Rantanen, plan och byggchef i kommunen, som tog vid och berättade kort om det unika samarbetet som löpt genom hela processen, redan från första morgonen där i september medan det fortfarande pyrde i askhögen på Violinvägen.

Det blev ytterligare en handfull tal och mer musik innan det var dags för bandklippning och efterlängtat tårtkalas.

Rolf Nersing, utbildningsnämndens ordförande klippte det blå-gula bandet tillsammans med Ulla Olofzon, skolans biträdande rektor.
Bild:Karin Sidén
Rolf Nersing, utbildningsnämndens ordförande klippte det blå-gula bandet tillsammans med Ulla Olofzon, skolans biträdande rektor.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage: Konstrundan
Sång och musik i Kungsängens kyrka
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Spelmansstämma i Hembygdsgården i kungsängen
Tisdag 28/8
Bokprat: Annika Rehn - Skills
Lördag 1/9
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Miljöpartiet maj 18 valet Hållbart Upplands-Bro

U-B kommun Förtidsrösta 18

Freevia aug 18

Kultur & Fritid vt 18 Sommartider i Biblioteket

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Sjöräddningen testamente

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen