Upplands-Brogalan 19
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2019 - klockan 00:27 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Avancemanget säkrat - KIFs fotbollsherrar klara för division 2


Karin Sidén 2018-11-05

Saken är biff! Kungsängens IF avancerar till division 2 och glädjen är stor bland överlyckliga spelare och lagledare.
Bild:Privat
Saken är biff! Kungsängens IF avancerar till division 2 och glädjen är stor bland överlyckliga spelare och lagledare.

FOTBOLL   Den avgörande kvalmatchen mellan Bollnäs och KIF slutade med övertygande Kungsängenövertag och skrällresultatet 1-4. Matchen var tätare och mer oförutsägbar än vad slutsiffrorna skvallrar om, men när KIF petade in 1-2 i mitten av andra halvlek var det aldrig något snack. Gästernas andra mål blev spiken i kistan och luften gick ur Bollnäs. 

-Vi gör ännu en urstark laginsats där alla spelare gör sitt yttersta. Vi spelar fokuserat och målmedvetet. Vårdar bollen om man säger, med säkra pass och rätt beslut, och trots att vi spelar med en man mindre på plan i drygt en halvlek så har vi kontroll. Vilka killar! Vilket gäng! säger Rikard Andersson, lagledare i KIF.


Startelvan i sista kvalmatchen där KIF till slut vann med hela 8-2 i dubbelmötet mot Bollnäs. 
Bild:Privat
Startelvan i sista kvalmatchen där KIF till slut vann med hela 8-2 i dubbelmötet mot Bollnäs. 

Förutsättningarna inför lördagens kvalavgörande på Solrosens IP i Bollnäs var givna. Tack vare att Kungsängen hade en skön hemmavinst med 4-1 var Bollnäs tvungna att inte bara vinna, utan vinna stort, för att snuva gästerna på avancemanget.

4-1 i bagaget gav KIF en god - men knappast ointaglig ledning - i returmötet och man visste på förhand att man hade att vänta sig en kraftig press från Bollnäs sida.

-Om det var deras nerver som spökade eller stundens allvar som dämpade dem - eller om vi bara var ännu mer laddade vet jag inte, men det var vi som började bäst. Vi låg rätt i positionerna och vann mycket boll. Efter 16 minuter gjorde vi 0-1! Och vips ökade pressen ännu mer på Bollnäs som nu behövde göra fyra mål för att tvinga fram förlängning och eventuella straffar och hela fem mål för att besegra oss i kvalmötet, berättar Rikard Andersson. 

Målet gav ytterligare positiv energi till KIF som fortsatt kontrollerade spelet i första halvlek. Strax innan pausvilan kom dock en öppning för hemmalaget i form av en utvisning på en KIF-spelare.

Jubel efter avgörande 1-2-målet.<br /><br /><br />
Bild:HelaHälsingland.se
Jubel efter avgörande 1-2-målet.
-Att behöva spela med en man utvisad i lite mer än en halvlek i en avgörande match är så klart långt från optimalt, men jag tror samtidigt att vi vässade till oss ytterligare. Vi blev ännu mer måna om att vårda bollen och att hjälpa varandra. När Bollnäs i mitten av andra halvlek gjorde 1-1 svarade vi omgående med 1-2 vilket blev den berömda spiken i kistan för motståndarna. Den lilla ljusglimt de såg i och med 1-1 släcktes fullständigt av vårat 1-2 och sedan kom trean och fyran liksom bara av farten.

Segern i Bollnäs innebär att Kungsängens herrar avancerar till division två nästa säsong, vilket är den högsta serien man spelat i i klubbens snart 90-åriga historia.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 19/3
Årsmöte i Bro-Lossa Hembygdsförening
Torsdag 21/3
Våfflor i Församlingshemmet
Lördag 23/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/3
Nygräddade våfflor och hantverksmarknad
Brödförsäljning
MUSIKCAFÉ
Tisdag 26/3
Naturbilder från kommunen
Torsdag 28/3
Föredrag: "Historiska nedslag längs Enköpingsvägen" av Börje Sandén
Lördag 30/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woodys Bra produkter april 17

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen