Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Bro IKs fotbollsherrar tog chansen - avancemang efter storvinst

Karin Sidén 2017-10-09

I andra halvlek var det som om ketchupeffekten tog över. 2-3 vändes till 9-4 och solklar vinst för hemmalaget. Vinsten innebar serieseger och avancemang till division 6.
Bild:Tommy Sidén

FOTBOLL   Tack vare att förbundet tilldömde Bro IK segern mot Kallhälls FF i näst sista omgången efter uppdagat fusk fick laget en andra chans att ta hem gruppsegern och därmed avancera ett steg i seriesystemet.

Matchen mot Edessa Syrianska slutade med solklar seger. När slutsignalen ljöd var ställningen 9-4 till hemmalaget Bro IK och kramkalas utbröt.

Regn och rusk på Bro IP när den säsongsavslutande matchen spelades.

Vädret till trots var det många som kom för att stötta de blå-vita.

I lördags eftermiddag avslutades årets säsong för Bro IKs fotbollsherrar med ett hemmamöte mot Edessa Syrianska. Förutsättningarna var solklara: vid vinst eller oavgjort var Bro IK seriesegrare och avancemanget klart.

Trots kyla och regn var det många som tagit sig till Bro IP för att stötta laget i den direkt avgörande matchen.

Hemmalaget tog tidigt ledningen med 2-0 men tappade i slutet av första halvleken till 2-3 efter två mycket bra frisparkar från gästerna. 2-2 var en praktträff på långt avstånd, som strax därefter följdes av en till, nästan lika imponerande.

2-3 stog det lite otippat, och inte helt rättvisande, i pausvilan.

Bro IK gjorde raskt 3-3 och sedan var det aldrig något snack om vem som skulle gå segrande ur mötet. Målen började rulla in samtidigt som Edessa Syrianska drog på sig ett andra rött kort (det första kom i första halvlek efter cirka 30 minuter). När domaren blåste slutsignalen stod det 9-4 till hemmalaget.

Frisparken som gav Edessa 2-2 var en praktträff från långt håll. Målskytten står näst längst till höger i bild.