Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 23 juli 2018 - klockan 13:44 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Dubbelseger och stipendieglans när KSKs seniorlag drog igång säsongen inför fullsatta läktare


Karin Sidén 2017-10-02

Bild:Tommy Sidén

HANDBOLL  Vilken handbollslördag det blev i Ekhammarhallen! Fullsatta läktare och god stämning när klubbens två flaggskepp inledde säsongen på hemmaplan. Damernas säsongsstart var spelmässigt ingen höjdare - men att vinna med övertygande 24-16 trots mycket slarv är ett styrkebesked som heter duga. Herrarnas premiärmatch i division 1 slutade med en välförtjänt seger i en ordentlig kraftmätning mot tuffa motståndet HK Tyrold.

Mellan matcherna passade Sparbanken Enköping på att dela ut stipendier till två av KSKs duktiga ungdomsledare, Åsa Leek och Simon Andersson. Samtidigt fick också klubben ett stipendium för att stimulera fortsatt ledarutveckling. 


Bild:Tommy Sidén

Bild:Tommy Sidén

Sällan har nog längtan inför säsongspremiären varit så stor och känslan så förväntansfull som inför säsongen 2017-2018. För första gången i klubbens historia har ett seniorlag nått division 1 och gläntat på dörren till handbollens finrum. Med tydliga mål har herrlaget tagit stadiga och snabba steg upp genom seriesystemet.

Damlaget har även de skördat stora framgångar och ligger i division 2 med siktet inställt uppåt.

Lördagens premiäromgång bjöd på dammatch mellan KSK och Falu HK och herrmatch mellan KSK och HK Tyrold (från Tyresö).

Läktaren var så gott som full redan till dammatchen klockan 13 och när sedan klubbens första division 1-match blåstes igång klockan 15 var det fullsatt och mer därtill.

Damernas match mot Falu HK var i ärlighetens namn inte någon reklam för sporten. En ganska trist match med mycket slarv och två väldigt ojämna kombatanter.

Faluns målvakt gjorde en toppenmatch vilket säger en hel del om hur ojämnt det var. KSK vann med åtta mål men var egentligen långt mer överlägsna än så, trots att de saknade skärpa i passningarna. 

Nu är premiären avklarad och känslan inför säsongen får betecknas som mycket god. Kan man vinna stort när man spelar som i lördags finns alla möjligheter att också vinna mot de bästa när man själv presterar sitt bästa!

I pausvilan stegade Sparbanken Enköpings VD Göran Hedman ut på planen tillsammans med Henrik Roempke, kontorschef i Kungsängen, och Catharina Andersson, vice ordförande för att dela ut tre stipendier till Kungsängens SK.

Sparbanken gjorde ett bejublat besök på handbollsplanen när de delade ut stipendier till några av Kungsängens SKs duktiga ledare. Klubben fick även ett ledarutvecklingsstipendium. Från vänster: Henrik Roempke, kontorschef i Kungsängen, Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken Enköping, samt  Göran Hedman som är VD på Sparbanken Enköping.<br />
Bild:Tommy Sidén
Sparbanken gjorde ett bejublat besök på handbollsplanen när de delade ut stipendier till några av Kungsängens SKs duktiga ledare. Klubben fick även ett ledarutvecklingsstipendium. Från vänster: Henrik Roempke, kontorschef i Kungsängen, Catharina Andersson, vice ordförande i Sparbanken Enköping, samt  Göran Hedman som är VD på Sparbanken Enköping.


Göran Hedman inledde stipendieutdelningen med att berätta lite om bakgrunden till att man från bankens sida valt att "återinvestera" sin vinst lokalt. Sammanlagt delar man ut drygt 300 000 kronor i stipendier per år i de tre kommunerna. 

-I stället för aktieutdelning till några få storägare delar Sparbanken i Enköping ut stipendier varje år så att vinsten återinvesteras i bankens tre hemkommuner, Upplands-Bro, Håbo samt Enköping. Föreningar och idrott är viktiga för de samhällen vi verkar i och därför vill vi stötta föreningarna på olika sätt. Kungsängens SK och Sparbanken Enköping har en mångårig historia, där vi sponsrat föreningen i många år. Och för oss som sponsorer så är det ju dubbelt positivt att ta del av föreningens stora framgångar. För de senaste åren har Kungsängens SK verkligen presterat på alla plan! Inte bara när det gäller de framgångsrika seniorlagen utan i alla led. 

Ungdomsledarna Åsa Leek och Simon Anderson fick under stort jubel ta emot varsitt stipendium om 15 000 kronor samtidigt som föreningen fick ett ledarutvecklingsstipendium om 30 000 kronor.

Simon Andersson och &Aring;sa Leek mottog årets ungdomsledarstipendium från Sparbanken Enköping. Henrik Roempke, chef på bankens Kungsängenskontor, delade ut diplom och härlig check.
Bild:Tommy Sidén
Simon Andersson och Åsa Leek mottog årets ungdomsledarstipendium från Sparbanken Enköping. Henrik Roempke, chef på bankens Kungsängenskontor, delade ut diplom och härlig check.

KSK mottog även ett ledarutvecklingsstipendium om 30 000 kronor.
Bild:Tommy Sidén
KSK mottog även ett ledarutvecklingsstipendium om 30 000 kronor.


KSKs Simon Andersson, som precis innan matchstart tog emot Sparbankens ungdomsledarstipendium, var den i hemmalaget som bäst lyckades utmana Tyrolds storspelande målvakt. Totalt blev det 8 mål, många av dem på kontring.
Bild:Tommy Sidén
KSKs Simon Andersson, som precis innan matchstart tog emot Sparbankens ungdomsledarstipendium, var den i hemmalaget som bäst lyckades utmana Tyrolds storspelande målvakt. Totalt blev det 8 mål, många av dem på kontring.

Läktarna var proppfulla och Kungsängen ULTRAS, hejaklacken som ger skön stämning i Ekhammarhallen, var så klart på plats när klockan slog 15 och herrmatchen blåstes igång.

HK Tyrold från Tyresö stod för motståndet i premiärmatchen och precis som KSK gick de upp i division 1 inför den här säsongen.

Det blev en tät och jämn match där lagen turades om att inneha ledningen. Gästernas målvakt gjorde en fenomenal match och hade stor roll i att siffrorna var så jämna.

Mot slutet vägde dock matchen över i Kungsängens favör och man lyckades hålla Tyrold ifrån sig i målprotokollet trots en farlig utvisning i slutminuterna. 27-25 skrevs segersiffrorna i denna historiska och mycket spännande säsongspremiär.

Bild:Tommy Sidén

Bild:Tommy Sidén

Bild:Tommy Sidén

Motiveringarna till de tre stipendierna lyder:

Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2017 går till Åsa Leek som tilldelas 15 000 kr.

Till en kompetent föreningsledare som hyser allas respekt för sitt stora engagemang. Åsa Leek är ledare i Kungsängens Sportklubbs handbollssektion. Hon är en ledare som ser till att alla i laget får möjlighet att synas och känner sig betydelsefulla. Hennes stora engagemang smittar av sig såväl på spelare som föräldrar och föreningen i övrigt.

Sparbanken i Enköpings Ungdomsledarstipendium för 2017 går till Simon Andersson som tilldelas 15 000 kr.

Till en kompetent och ödmjuk föreningsledare med ett brinnande engagemang för handboll och hälsa. Simon Andersson började som 6-åring i Kungsängens Sportklubbs handbollssektion och är idag spelare i herrarnas A-lag. Han utvecklar såväl sig själv såväl som andra ungdomar i och genom handboll. Han är ett mycket gott föredöme för ungdomar både på och utanför planen.

Sparbanken i Enköpings Stipendium för ledarutveckling för 2017 går till Kungsängens SportKlubb, KSK, med 30 000 kr.

Till en förening som på ett bra sätt förmår att ta tillvara och utveckla vars och ens möjligheter. Till en stabil förening som de senaste 5 åren genomgått en genomgripande förändring till att bli en klubb med gemensam riktning och tydliga mål. Seniorverksamheten har tydliga resultatmål och i ungdomsverksamheten betonar man utvecklingsmålen. KSK:s mål är också att så många som möjligt av spelarna ska bli välutbildade ledare när dom blir seniorer

 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 11/8
Bakluckeloppis i Bro
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
Bakluckeloppis i Bro
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

Centern - juli 18

UBH Sommarhälsning 18

Kultur & Fritid vt 18 Sommartider i Biblioteket

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen