Förstasidan Lördagen den 27 april 2024 - klockan 07:10 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Förlust i hemmapremiären för KIFens fotbollsherrar

Karin Sidén 2022-04-11

FOTBOLL   Trots stort spelövertag i första halvlek och en hyfsad andra halvlek blev det förlust för Kungsängens fotbollsherrar i söndagens hemmapremiär. Matchen hade kunnat sluta oavgjort men hemmalagets kvitteringsmål blev bortdömt på grund av offside.

-Vi hade spelet, och ett flertal chanser, men lyckades inte förvalta övertaget tyvärr. Spelet i första halvlek lovar dock gott för framtiden och jag är övertygad om att killarna kommer att använda den här förlusten som tändvätska i kommande matcher, säger Shayan Hosiny, assisterande tränare i laget.

Säsongspremiären OCH hemmapremiären är nu avklarade för Kungsängens IFs herrlag. Laget ligger i division två (Norra Svealand) och säsongen inleddes i början av april med bortamatch i Sandviken. Den matchen slutade med vinst för Sandvikens AIK med 1-0.

-Vi visste ju att matchen mot Sandviken skulle bli svår och att vi skulle behöva prestera riktigt bra för att kunna rubba dem på hemmaplan, så utifrån det så var väl en 1-0-förlust inte fy skam. Men vi var så nära, så det kändes verkligen som en dråplig förlust. Sen är det ju så att gör man inga mål så är det väldigt svårt att vinna..., säger KIFens assisterande tränare Shayan Hosiny och fortsätter:

-Därför kändes första halvleken mot Kvarnsveden som ett ordentligt kliv i rätt riktning. Vi hade övertaget, både i bollinnehav och i antal chanser. Vi tog dessutom vara på vår bästa chans, i 39:e minuten då vi gjorde 1-0. Tyvärr fick vi en hörna mot oss alldeles i slutet av halvleken som Kvarnsveden förvaltade på bästa sätt. Det var lite av en kalldusch för oss, särskilt som 1-1 inte kändes som att det speglade matchbilden, men Kvarnsveden hade ett bra defensivt spel som helt klart höll måskillnaden nere.

Snacket i halvtidsvilan fokuserade på att fortsätta spela så som man gjort de första 45 minuterna, att ta med sig energin in i andra halvlek och fortsätta skapa chanserna.

-I andra halvlek försökte vi komma upp i samma speltempo som i första men lyckas inte riktigt. Ungefär halvvägs in i halvleken fick Kvarnsveden en hörna som resulterar i mål. Ännu ett snöpligt hörnmål!

Hemmalaget forserade mot slutet och skapade några skapliga chanser, varav en också gick in - men dömdes bort på grund av offside.

-Tveklöst trist att börja säsongen med två förluster - men vi tar med oss en hel del riktigt bra spelsekvenser och positiva besked på detaljnivå! Nu tar vi nya tag och vässar oss ytterligare i avsluten så kommer det här bli riktigt bra! avslutar Shayan.

Nästa match spelas 16:e april borta i Falun mot Korsnäs IF.