UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 22 april 2021 - klockan 02:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Filmad invigning av nya sporthallen i Kungsängen - JO Waldner premiärspelar
Nyhet från Upplands-Bro kommun


Nyhet från Upplands-Bro kommun 2020-09-07

Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, inviger sporthallen i invigningsfilmen. Till vänster, Vera Grobecker från Tibble-Kungsängen BTK och till höger Olle Eklund från Bro IK.
Bild:Upplands-Bro kommun
Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, inviger sporthallen i invigningsfilmen. Till vänster, Vera Grobecker från Tibble-Kungsängen BTK och till höger Olle Eklund från Bro IK.

Nu invigs den nya sporthallen, anpassad för bordtennis, i Kungsängen. För att undvika en stor folksamling görs det med en invigningsfilm. Ta del av tal och intervjuer, spana in hallen och njut av spelet när OS-legenden JO Waldner och elitspelaren Anthony Tran bjuder på uppvisningsmatch.

En stor öppen invigning av nya sporthallen är inte genomförbar i coronatider men de som sluter upp för att delta i den filmade varianten är entusiastiska. Hedersgäster är pingislegenden och OS-vinnaren JO Waldner som kommit tillsammans med elitspelaren Anthony Tran för att premiärspela.

-Det här är Sveriges bästa pingishall, det är imponerande! Här kan man göra mycket fina grejer, ha turneringar, SM, Europa topp tolv. Den här hallen är något att vara stolt över, säger JO Waldner.

Han understryker att färgvalen – det röda golvet, de beigea väggarna – är en utmärkt fond för bordtennis. Vitt och andra ljusa färger gör det svårt att se bollen.

Den nya hallen innebär alltså bästa möjliga förutsättningar för de lokala klubbarna Tibble-Kungsängen BTK och Bro IK att utveckla sin pingisverksamhet. Några medlemmar från varje klubb deltar invigningen genom vänskapligt spel vid de nya pingisborden.


Proffset Anthony Tran och legendaren JO Waldner bjuder på vackert spel i invigningsfilmen. Båda ger den nya sporthallen toppbetyg.
Bild:Upplands-Bro kommun
Proffset Anthony Tran och legendaren JO Waldner bjuder på vackert spel i invigningsfilmen. Båda ger den nya sporthallen toppbetyg.

Motsvarar alla förväntningar

Första spadtaget togs i maj 2019 och nu, drygt ett år senare kan hallen börja användas av såväl pingisspelare som andra idrottare. Bland annat kommer innebandyklubben Kungsängens IF att träna här och dagtid kommer de närliggande skolorna att ha idrottslektioner i hallen.

-Vår kommun har växt mycket på kort tid. Därför är det jätteviktigt att vi satsar på barn- och ungdomsidrott. Våra sporthallar, idrottsplaner och simhallen är en viktig del av det offentliga rummet, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef säger att hallen motsvarar alla förväntningar.

-Den blev precis som vi hoppades. Här finns alla möjligheter för både bred barn- och ungdomsverksamhet och för elitidrott. Hallen är väldigt flexibel och det är positivt att den kommer fyllas med verksamhet både dag- och kvällstid, vardagar och helger. Vi är också glada att Svenska bordtennisförbundet visar stort intresse för hallen, säger hon.

Nora Khidir, ledamot i Svenska bordtennisförbundets styrelse, deltar i invigningsfilmen och är entusiastisk.

-Pingis är en sport i princip alla kan spela och vi vill välkomna fler in i pingisfamiljen. Då är det viktigt att vi är tillgängliga som sport. En del av vår strategi för framtiden är att arrangera evenemang, därför är det spännande att en så här fantastisk anläggning har uppförts, vi ser fram emot att undersöka hur vi ska kunna samarbeta kring tävlingar, träningsläger och landskamper, säger Nora Khidir.ÖPPET HUS den 19 september

Den 19 september är allmänheten välkommen på öppet hus i nya sporthallen i Kungsängen. Observera att antalet platser är begränsat efter rådande regler och restriktioner. Boka din plats klockan 10, 11, 13 eller 14 – först till kvarn!

Här, i kommunens e-tjänst, bokar du din plats.

Du behöver logga in med bank-ID för att boka din plats online. Har du inte tillgång till bank-ID, kontakta kommunens Kontaktcenter
Här, i kommunens Youtubekanal, kan du ta del av invigningsfilmen om nya sporthallen i Kungsängen.

Kolla in hallen, ta del av intervjuer med klubbarna, lyssna på talen och njut av spelet mellan JO Waldner och Anthony Tran.


I invigningsfilmen spelar medlemmar i Bro IK och Tibble-Kungsängen BTK vänskapligt med varandra vid pingisborden.
Bild:Upplands-Bro kommun
I invigningsfilmen spelar medlemmar i Bro IK och Tibble-Kungsängen BTK vänskapligt med varandra vid pingisborden.


FAKTA om sporthallen:


- Hallytan är på 1700 kvadratmeter med en läktarkapacitet för 250 personer

- Vid evenemang kan byggnaden rymma 900 personer

- Utöver hall och läktare tillkommer en servicedel i två plan. Här finns 4 omklädningsrum – även möjlighet till flexomklädningsrum, kafeteria, ett särskilt rum för teknikträning samt rehab- och konferensrum.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

UNGDOMSNYTT artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen