Upplands-Brogalan 19
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 mars 2019 - klockan 00:59 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fjärde raka vinsten för KSKs damer


Karin Sidén 2018-10-22

Bild:Karin Sidén

HANDBOLL   Avvaktande nykomling? Glöm det! KSKs handbollsdamer är allt annat än avvaktande "rookies". Fyra vinster på fyra försök visar att laget har alla förutsättningar att bli ett topplag i divison ett. Lördagens hemmamatch mot Bolton var inget undantag. Publiken i Ekhammarhallen fick se en stabil laginsats där de vinröda tämligen enkelt säkrade ny vinst och två nya poäng. 

För KSKs herrar går det tyngre i säsongsinledningen. Lördagens match innebar fjärde raka förlusten, dock med fanan i topp för spänning och kämpaglöd. Fantastiskt målvaktsspel av KSKs keeper höll så när på att vända matchen i hemmalagets favör men Nyköping var det vassare laget och kunde till slut säkra segern med uddamålet.

Säsongens första hemmamatcher för KSKs seniorlag innebar ett efterlängtat dubbelmöte där damerna tog emot Bolton och herrarna mötte Nyköping. Storpublik på läktarna så klart, men kanske mer dämpat avvaktande stämning än vad lagen blivit bortskämda med de senaste åren.

Bild:Karin Sidén

Först ut var damernas division ett-debut på hemmaplan. Laget har inlett säsongen med tre raka bortavinster och fanns det någon nervositet inför hemmapremiären syntes den inte. 

I pausen ledde hemmalaget med god marginal. På resultattavlan stog det 13-7 och i spelet fanns inget som tydde på att en matchvändning var nära. Men Bolton ville annat och efter tre snabba mål i inledningen av andra halvlek var det plötsligt lite nerv i matchen. 

En kort stund vill säga, för en timeout återställde ordningen och hemmalaget kunde dra ifrån igen.

Matchen bjöd på utmärkt målvaktsspel från båda lagen, där särskilt gästernas keeper fick många möjligheter att briljera eftersom KSK kom till långt fler bra avslut. Den fina räddningsprocenten gjorde att KSKs vinst "bara" skrevs till 22-16.

Herrarna mötte Nyköping i sin hemmapremiär, Nyköping som så långt ligger på övre halvan av tabellen. Det blev en relativt jämn match där gästerna i slutet av första halvlek hade en fyramålsledning, 7-11, 8-12 och 9-13. Kungsängen täppte dock igen avståndet och man gick till pausvila med 11-13.

Bild:Karin Sidén

Hemmalaget hade inte sin bästa dag framåt, med många avslut som fastnade på täckande försvarare eller gick utanför, medan Nyköpings avslut gick på mål i långt större utsträckning. KSK låg matchen igenom och flåsade gästerna i nacken, mycket tack vare suveränt målvaktsspel. 

11-13 i paus blev på kort tid 14-14, men något hemmaryck kom inte.

Bild:Karin Sidén

Med tio minuter kvar av matchen gick KSK upp i ledningen för första gången i matchen, men man hade helt enkelt inte "krut nog" att hålla gästerna stångna, särskilt inte som matchens enda utvisning drabbade hemmalaget i slutminuterna.

Med ställningen 21-21 och tiden 27.24 på matchuret fick Nyköping straff och KSK en spelare utvisad. Det var ett gyllene läge som Nyköping tackade och bockade för. 

22-23 slutade matchen. Rättvist sett till hela matchen kanske, men tungt, tungt för de vinröda som var så nära en välbehövlig första seger!



Nästa vecka är det dubbelmöte i Ekhammarhallen igen. Klockan 14 drar de igång då herrarna möter Täby HBK. Damernas match börjar 16.15 och då blir det en riktig värdemätere: för motståndet står nämligen serieledarna nacka HK som precis som KSK är obesegrade - hittills.


Länk till damernas tabell, division 1 norra.

Länk till herrarnas tabell, division 1 norra.

Tipsa en vän     Skriv ut



Kalender

Tisdag 19/3
Årsmöte i Bro-Lossa Hembygdsförening
Torsdag 21/3
Våfflor i Församlingshemmet
Lördag 23/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 24/3
Nygräddade våfflor och hantverksmarknad
Brödförsäljning
MUSIKCAFÉ
Tisdag 26/3
Naturbilder från kommunen
Torsdag 28/3
Föredrag: "Historiska nedslag längs Enköpingsvägen" av Börje Sandén
Lördag 30/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Woodys Bra produkter april 17

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen