Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 18 juni 2018 - klockan 23:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

FUBB Basket vann NBA jr


Karin Sidén 2018-03-06

FUBB Baskets killar och tjejer är Cup-segrare i NBA Jr. 
Bild:Sanella Peteovski
FUBB Baskets killar och tjejer är Cup-segrare i NBA Jr. 

BASKET   FUBB Baskets duktiga ungdomar vann mixlags-turneringen NBA Jr som pågått sedan höstlovet och avgjordes nu under sportlovet. Laget, som spelade som Chicago Bulls i turneringen, bestod av FUBB-spelare födda 2004-2005.

-Jag är mycket stolt över vad killarna och tjejerna visade upp under turneringen, och då inte bara spelmässigt vad gäller individuell skicklighet utan särskilt den fina lagandan. Tjejerna och killarna spelade som ett lag och kompletterade varandra på ett fantastiskt sätt. Mycket imponerande och en skön framgång för FUBB BASKET! berättar Dennis Zalamans, FUBB Baskets ordförande.

Turneringen NBA Jr är en basketturnering för mixade ungdomslag med deltagare från hela Stockholmstrakten. Det är Svenska Basketbollförbundet som arrangerar turneringen i samarbete med den amerikanska proffsligan i basket, NBA. Ungdomsturneringen spelas runt om i Stockholms län under höst-, jul- och sportlov och i år var den öppen för tjejer och killar födda 2004-2005. Totalt deltog drygt 30 lag.

FUBB-laget spelade som Chichago Bulls under turneringen. Grundspelet som avgjordes under höstlovet gick mycket bra och man gick till slutspel som gruppetta. Under jullovet avgjordes de första slutspelsomgångarna, åttondel och kvartsfinal, där Chicago Bulls/FUBB enkelt vann sina matcher och därmed var vidare till den avgörande slutspelsserien som spelades nu under sportlovet.

I semifinalen mötte laget Brooklyn Nets (Hammarby) och vann den matchen med klara siffror. Finalen, som spelades mot San Antonio Spurs (Blackeberg), blev en spelmässigt jämnare historia, men till slut vann FUBB-laget klart med ca 20 poäng.

-Vår styrka under hela turneringen var laget. Där varje spelare var en viktig länk och lagandan det som gav oss övertaget mot våra motståndare. Vilka killar och tjejer! De är verkligen värda den här framgången! avslutar Dennis Zalamans.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 1/7
Tusen Trädgårdar - besök familjen Skånbergs trädgård i Rättarboda
Tusen Trädgårdar - besök familjen Walderös trädgård i Kungsängen
Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Vernissage: Konstrundan
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Lördag 1/9
KONSTRUNDAN
Söndag 2/9
KONSTRUNDAN
avståndsannons

UBH Sommarhälsning 18

Kultur och Fritid 18 Filmskaparkollo

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen