UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Torsdagen den 22 mars 2018 - klockan 20:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

FUBB Basket vann NBA jr


Karin Sidén 2018-03-06

FUBB Baskets killar och tjejer är Cup-segrare i NBA Jr. 
Bild:Sanella Peteovski
FUBB Baskets killar och tjejer är Cup-segrare i NBA Jr. 

BASKET   FUBB Baskets duktiga ungdomar vann mixlags-turneringen NBA Jr som pågått sedan höstlovet och avgjordes nu under sportlovet. Laget, som spelade som Chicago Bulls i turneringen, bestod av FUBB-spelare födda 2004-2005.

-Jag är mycket stolt över vad killarna och tjejerna visade upp under turneringen, och då inte bara spelmässigt vad gäller individuell skicklighet utan särskilt den fina lagandan. Tjejerna och killarna spelade som ett lag och kompletterade varandra på ett fantastiskt sätt. Mycket imponerande och en skön framgång för FUBB BASKET! berättar Dennis Zalamans, FUBB Baskets ordförande.

Turneringen NBA Jr är en basketturnering för mixade ungdomslag med deltagare från hela Stockholmstrakten. Det är Svenska Basketbollförbundet som arrangerar turneringen i samarbete med den amerikanska proffsligan i basket, NBA. Ungdomsturneringen spelas runt om i Stockholms län under höst-, jul- och sportlov och i år var den öppen för tjejer och killar födda 2004-2005. Totalt deltog drygt 30 lag.

FUBB-laget spelade som Chichago Bulls under turneringen. Grundspelet som avgjordes under höstlovet gick mycket bra och man gick till slutspel som gruppetta. Under jullovet avgjordes de första slutspelsomgångarna, åttondel och kvartsfinal, där Chicago Bulls/FUBB enkelt vann sina matcher och därmed var vidare till den avgörande slutspelsserien som spelades nu under sportlovet.

I semifinalen mötte laget Brooklyn Nets (Hammarby) och vann den matchen med klara siffror. Finalen, som spelades mot San Antonio Spurs (Blackeberg), blev en spelmässigt jämnare historia, men till slut vann FUBB-laget klart med ca 20 poäng.

-Vår styrka under hela turneringen var laget. Där varje spelare var en viktig länk och lagandan det som gav oss övertaget mot våra motståndare. Vilka killar och tjejer! De är verkligen värda den här framgången! avslutar Dennis Zalamans.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 22/3
SAGOSTUND på franska
Fredag 23/3
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 24/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Församlingen Arken bjuder in till ÖPPET HUS
SAGOSTUND på franska
Söndag 25/3
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Torsdag 5/4
TV-spelshäng i Verkstan
Lördag 7/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 8/4
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
avståndsannons

U-Bkommun Earth Hour 18

Kultur & Fritid vt 18 Vårsalongen rösta

Bro Centrum Påsk 18

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Woodys Bra produkter april 17
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen