Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 19 februari 2019 - klockan 23:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Gratis badbuss mellan Bro och Lillsjöbadet


Karin Sidén 2018-06-14

Bild:Karin Sidén

Med start nu på måndag, den 18 juni, och två härliga sommarmånader framåt erbjuder kommunen en gratis badbuss mellan Bro centrum och Lillsjöbadet. Varje vardag klockan 10 avgår bussen från Bro centrum, från taxifickan utanför Floristhörnan. Klockan 14 är det hemfärd från badet, utom på fredagar då bussen avgår 13.30.


Den sprillans nya toabyggnaden kom på plats kort tid efter att cafébyggnaden brann ner.<br /><br />
Bild:Karin Sidén
Den sprillans nya toabyggnaden kom på plats kort tid efter att cafébyggnaden brann ner.Det är tredje sommaren bussen rullar, men första sommaren destinationen är Lillsjöbadet. Vid Lillsjöbadet finns en brygga med tillgänglighetsramp, grillplatser, lekplats, hopptorn, beachvolley och ett hundbad.

För några veckor sedan brann cafébyggnaden ner men kommunen har arbetat hårt för att få till en snabb och bra tillfällig lösning så det finns ett "toahus", en kiosk med enklare försäljning (drycker, enklare mat, godis och - såklart - glass). En foodtruck kommer att finnas på plats på vardagar mellan 18 juni och 17 augusti, klockan 10-19.

Även kanotuthyrning, frisbeegolf och minigolf kommer att vara öppet, så trots branden är sig det mesta likt!

Badbussen har åtta passagerarplatser och det är först till kvarn som gäller! Skulle det vara så att du vill ta dig till Lillsjön, eller om du kanske inte får plats på bussen, går buss 555 från Bro centrum till Kungsängen. Kliver man av vid hållplats Sylta är det cirka 1,5 km att gå till badplatsen längs en fin promenadväg.

Badbussen har en rullstolsramp. Observera att det endast finns plats för en rullstolsbunden passagerare och att denne själv måste kunna förflytta sig till ett säte och spänna fast sig med bältet.

För mer info om badbussen - klicka på länken.


Brygga och tillgänglighetsramp.
Bild:Susanne Lindqvist
Brygga och tillgänglighetsramp.

Om man inte bara vill ha strandhäng så bjuder Lillsjötoppen på fin utsikt. Vid parkeringen går en gångväg upp längs höjden. Och vill man ha ännu högre puls och mer utmanande träning går man rakt upp för Lillsjöbacken istället.
Bild:Tommy Sidén
Om man inte bara vill ha strandhäng så bjuder Lillsjötoppen på fin utsikt. Vid parkeringen går en gångväg upp längs höjden. Och vill man ha ännu högre puls och mer utmanande träning går man rakt upp för Lillsjöbacken istället.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Tisdag 19/2
Tisdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 20/2
Stickcafé i Kulturhuset
Slöjdsalong
Torsdag 21/2
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
Författarbesök: Henrik Berggren
avståndsannons

Sparbanken stipendier feb-mars 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Läkare utan gränser 18 pluggannons

ICA i Bro höst 18

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen