Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 18:16 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Guld till Allan i Sprint-DM

Karin Sidén 2017-01-23

Starten går! Masstart i DM klassisk stil. Loppet är 3 kilometer och Allan Wahlström från Bro är närmast i bild.
Bild:Henrik Wahlström

LÄNGDSKIDOR   Unge längdskidåkaren Allan Wahlström från Bro har haft två mycket lyckosamma tävlingshelger på raken. Förra helgen tävlade han i Storvreta tillsammans med sina klubbkamrater i Bålsta SK. Där avgjordes DM i fristil och Allan knep åt sig silvermedaljen i loppet för 11-12-åringar.

Nu i helgen var det dags igen. Den här gången blev det två medaljer, ett silver och ett guld när DM i klassisk stil och i sprint avgjordes i Häverödal.

11-årige Allan Wahlström från Bro har inom loppet av en dryg vecka skidat hem tre medaljer i DM. Helgen den 14-15 januari avgjordes DM (Distriktsmästerksapen) i Fristil i Storvreta utanför Uppsala. För Allans del var det tävlingsdebut på den nivån, och gissa om det gav mersmak!

-Silvermedaljen i fristils-DM var väldigt kul och inspirerande, säger pappa Henrik Wahlström och berättar vidare att det gick väldigt bra för flera av Allans klubbkamrater.

-DM i Storvreta blev ett fint kvitto på att klubbens ambition är hög och att nivån på våra åkare står sig bra i jämförelsen. Konstsnöspåret har gett en enorm energiboost till oss alla och förbättrat förutsättningarna för alla aktiva på ett fantastiskt sätt. Tävlingshelgen i Häverödal bekräftade även den det vi haft på känn inom klubben: Vi har bara sett början av framgångarna! Vi har åkare i flera klasser som utmärker sig vilket lovar gott för framtiden.

Allan sprintade hem ett glimmande guld i sprint-DM för 11-12-åringar som avgjordes i Häverödal.

I Häverödal tävlades det i Sprint och i klassisk stil, 3 km. Under lördagen avgjordes det klassiska loppet över tre kilometer med mass-start och där blev det silvermedalj för Allan. Sen var det bara att ladda om inför Sprint-tävlingen på söndagen.

Precis som när Kalla, Silver-Stina, Jönsson och de andra tävlar i Sprint inleddes tävlingsdagarna först med en prolog. Under prologen kör tävlingsdeltagarna banan med individuella starter. Utifrån sina respektive lopp-tider i prologen delas åkarna sedan in i olika heat/startgrupper. I varje heat tävlar sedan fyra åkare. Under DM var det i en förenklad variant där alla kör två heat och där sedan de som varit snabbast ställs mot varandra i ett finalheat.

-Allan var snabbast i prologen vilket gav honom ett bra utgångsläge i de kommande heaten. Det blev sammanlagt två heat, en semifinal och en final, och han vann bägge två. Att stå på sidan om och titta på var minst lika spännande som att titta på en OS-final! Oj vad pulsen skenade, berättar Henrik vidare.

Nu närmast väntar tävling på hemmaplan lördagen den 28 januari kl 13.00. Då blir det Skiathlon med skidbyte, i klassisk och fri stil.

-Kom gärna till Granåsen och titta! hälsar Henrik.