Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 00:26 Tipsa redaktionen

Guld till karatesystrarna Ki och Py

Karin Sidén 2014-10-15

Py och Ki vann guld i sina respektive klasser.
Bild:Toni Pasanen

Ki och Py Pasanen, karatesystrarna från Kungsängen, fortsätter att kamma hem medaljer i internationella tävlingar. I början av oktober blev det varsin guldmedalj i tävlingen Oyama Cup i Roskilde, Danmark.

Första helgen i oktober avgjordes Oyama Cup 2014 i Roskilde Danmark. Oyama Cup är en tävling i Kyokushin karate / kamp för barn och juniorer. I tävlingen deltog cirka 120 tävlanden, de flesta från Danmark men också tio deltagare från Sverige. Fyra svenska klubbar, Banzai, Lund, Bollebygd och Oyama Karate Kai, var representerade och tävlandes för Solnaklubben Oyama Karate Kai var Py och Ki Pasanen från Kungsängen två av de svenska deltagarna.

Py deltog i klassen flickor –45 kg (under 14 år). I finalen avgjorde Py på Ippon (teknisk överlägsenhet) mot danskan Rie innan ordinarie matchtid var över och vann på så sätt guldet.

Ki deltog i klassen flickor +45 kg (under 14 år). I finalen mötte hon Jessica från Göteborgsklubben Banzai. Det var en jämn och tuff match med två duktiga utövare och domarna dömde matchen oavgjord när ordinarie matchtid var slut. I förlängningen tog Ki poäng och vann matchen.

Ki fick även utmärkelsepriset “Bedste Tekniker” på tävlingen som tilldelas den deltagare som uppvisar bäst teknik under hela tävlingen.