Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 20:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Ingen höjdarhelg för KSKs bägge seniorlag

Karin Sidén 2018-12-03

Strand HKs andramåvakt byttes in i andra halvlek och levererade en kavalkad av viktiga frilägesräddningar i mitten av halvleken, något som sannolikt avgjorde matchen.
Bild:Tommy Sidén

HANDBOLL   Man kan inte vara på topp jämt! Något som KSKs bägge seniorlag kan skriva under på efter helgens tunga hemma-förluster. Lördagens bägge matcher bjöd på få ljusglimtar och tyvärr fick gästande Cliff respektive Strands HK förvånansvärt svagt motstånd i Ekhammarhallen. Det är bara på't igen och komma med nya tag nästa helg!

KSKs herrar har haft en tung säsong och har hittills bara vunnit två matcher, något som så klart påverkar självförtroende och spelglädje, men maken till många slarvpass och avslut i svåra lägen har Kungsängen-lagets fans nog svårt att minnas. Det var svårt att känna igen den forna vinstmaskinen! Där det förut sprudlade av påhittighet och snabba kontringar var det nu i stället slarvigt och ofokuserat.

Då och då glimrade KSKs herrar till och bjöd på det spel som publiken känner igen och uppskattar så mycket. Vi är många som hoppas att helgens match mot Cliff kan användas som bränsle för att pumpa igång lagmaskinen igen!

Man ska absolut inte förringa Cliffs insats på något vis, de vann trots allt med åtta måls marginal, 26-34, men hade KSK ens varit i närheten av sitt vanliga jag och den höga nivån på "lagmaskinen" publiken skämts bort med under många år så hade gästerna sannolikt varit chanslösa. Nu håller vi tummarna att lördagens match blir välbehövligt bränsle och att det vänder! Spelet finns där - glimtar av det syntes vid några tillfällen - det gäller bara att hitta tillbaka till den goa känslan när inget motstånd var omöjligt att slå och när handbollsmatcher var det roligaste som fanns!

Om KSKs herrar har haft en motig höst gäller det absolut motsatta för damerna. Där har segrarna staplats på hög och laget som är nykomlingar i division 1 har levererat långt över förväntan. Facit innan helgens match var sju vinster och en förlust (mot serieledande Nacka som hade förstärkt sitt lag med spelare från en högre serie) vilket ger en strålande andraplats i serien.

Lördagens förlust är blott den andra för säsongen och kom mot seriefemman Strands HK Hudiksvall. Att en och annan förlust kommer är verkligen inte konstigt, det är bara så tråkigt att man förlorar på det egna spelet och inte på att man möter ett starkare/bättre lag.

Strand HK Hudiksvalls nr 15 var matchens behållning! Fantastiskt linjespel imponerade stort. Kobrasnabba bläckfiskarmar som sög in alla bollar som ens var i närheten gjorde att KSKs försvarsspel stod sig slätt medan hennes lagspelare kunde glädjas åt en lång rad mål som tack för passningarna...

KSKs damer bjöd precis som herrarna i matchen innan på onödiga felpass och halvdana avslut samtidigt som man hade stora problem försvarsmässigt med Strands helt suveräna linjespelare, tillika matchens absoluta gigant, som gjorde åtminstone 10 mål. Halvvägs in i andra halvlek ledde gästerna med som mest sju mål innan KSK började täppa igen gapet. Att Strand drog ifrån hade till stor del att göra med lysande målvaktsspel från deras keeper som under några minuter radade upp imponerande frilägesräddningar. Matchen slutade med en onödig förlust, 25-27, men KSK ligger kvar på andra plats.

Nästa omgång blir högintressant för KSKs damer. På lördag, den 8 december, möter de Västerås/Irsta hemma i Ekhammarhallen, i årets sista hemmamatch. Gästerna ligger en poäng och en placering bakom KSK. Matchen börjar klockan 14.00.

Herrarna spelar bortamatch den 7/12 mot serieledande HF SIF och har istället sin sista hemmamatch för året den 15/12, start 14.00. För motståndet står då seriejumbon HK Tyrold, med samma poäng som KSK, men sämre målskillnad.