UBRO Panorama gif-fil
A3 toppbanner
Förstasidan Söndagen den 16 juni 2019 - klockan 22:49 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Innebandyturneringen ParaGames avgörs i Kungsängen i helgen


Karin Sidén 2018-11-03

Arkivbild. Avtackning efter All Star-matchen 2014. Härlig spridning på storlek bland spelarna! 2014 bestod SSL-laget bland annat av spelare från AIK och Storvreta.
Bild:Karin Sidén
Arkivbild. Avtackning efter All Star-matchen 2014. Härlig spridning på storlek bland spelarna! 2014 bestod SSL-laget bland annat av spelare från AIK och Storvreta.

INNEBANDY  För tionde gången är Kungsängen Knights värd för innebandyturneringen ParaGames. I årets upplaga deltar sammanlagt 23 lag vilket är rekord. Lagen är indelade i tre olika klasser, Hög, Medel och Lätt.

Traditionsenligt brukar man spela den omåttligt populära All Starmatchen på lördagen, där alla deltagande lag har med spelare i All Star-laget. Hur det blir i år är i skrivande stund inte klart, men arrangörerna har säkert något skoj på lut!

Runt om i Storstockholm pågår en rad olika idrottsturneringar för funktionshindrade under Allhelgonahelgen. StockholmParasport är samordnare och arrangerar i samarbete med ett flertal föreningar de olika tävlingarna som alla är en del i ParaGames. Förutom innebandyturneringen i Kungsängen bjuds det även på goalball i Brännkyrkahallen. I Solnahallen blir det bordtennis, boccia samt rullstolsrugby.

Det är tionde gången Kungsängen Knights är värd för innebandyturneringen ParaGames och i årets upplaga deltar sammanlagt 23 lag, vilket är flest lag hittills. Matcherna spelas i Kungsängens Sporthall, UBG samt i intilliggande Ekhammarhallen, men hade fler hallar funnits att tillgå hade man varit ännu fler deltagare. Som det är nu tvingades man tacka nej till några lag. 

-Vi hade gärna låtit fler lag vara med men vi kan inte gärna göra speldagarna längre än de redan är och då gör hall-situationen så att vi får begränsa oss. Vi använder alla lokaler till ett max, så stort tack till Kultur&Fritid för den tid de lägger ned här för att hjälpa oss i spelschema-pusslet, säger Mats Nummelin, Kungsängen Knights, som varit med och arrangerat Paragames under många år.

De deltagande lagen kommer från en stor del av landet, bland annat Karlstad, Lund, Söderhamn, Bålsta med mera. Dessutom blir det landskamper, då två lag från en finsk klubb deltar. Turneringen är indelad i tre olika klasser; lätt, medel och hög och det är klubbarna som själva avgör vilken klass deras lag ska anmälas till.

Kungsängen Knights spelar i medel-klassen, där 10 av de 23 lagen ingår, indelade i tre grupper. Elitklassen har 6 lag och i den lätta klassen ingår de resterande 7 lagen (två grupper i vardera klassen).


Lagen som deltar i ParaGames är mixade så tjejer, killar, ungdomar och vuxna spelar tillsammans.

Från tidig morgon till sen kväll spelas gruppspelsmatcher under lördagen. Dagens första två matcher blåses i gång klockan 09.00 och om allt rullar på som det ska under dagen så startar de två sista matcherna klockan 17.55 respektive 18.20. Länk till spelschemat.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/6
De vilda blommornas dag, Granhammarsparken
Lördag 6/7
Bakluckeloppis på Kvarnnibble Gård
Lördag 20/7
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 17/8
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 21/9
Bakluckeloppis i Bro
Lördag 19/10
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

UBH Matmarknad och försommarfest i Bro C 19

Bro IK Midsommar 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Toppbanner UBRO

Woody feb 19 monterat
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen