Woodys Bra produkter april 17
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 20 augusti 2018 - klockan 02:43 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KIFens fotbollsdamer avancerar 


Karin Sidén 2018-02-12

Kungsängens IF startade ett damfotbollslag inför säsongen 2016-2017. Laget växer stadigt och har just nu drygt 30 spelare. Stora delar av truppen och fyra av fem ledare var på plats under den träning UBRO besökte i fotbollshallen i Bro en februarikväll.
Bild:Karin Sidén
Kungsängens IF startade ett damfotbollslag inför säsongen 2016-2017. Laget växer stadigt och har just nu drygt 30 spelare. Stora delar av truppen och fyra av fem ledare var på plats under den träning UBRO besökte i fotbollshallen i Bro en februarikväll.

FOTBOLL   För drygt ett år sedan startade Kungsängens IF ett damlag i fotboll. Basen till laget var till en början en stor grupp juniorer som ganska snart fylldes på med äldre spelare, både "pånyttfödda" fotbollsspelare och hemvändare. Idag består laget av över 30 spelare, och man fortsätter att växa. 

-Det är fantastiskt roligt att vi fått sådan respons. Nu är truppen så stor att vi till och med planerar att anmäla två lag till seriespel, berättar Leif Klebark, ansvarig tränare och en av fem ledare som stöttar truppen.

Under många år har Upplands-Bro saknat seniorlag i damfotboll vilket gjort att de damjuniorer som velat fortsätta spela fotboll tvingats söka sig till föreningar utanför kommungränsen.

-Vi kände för ett par år sedan att det var dags att göra något för att kunna behålla våra damjuniorer i föreningen så inför förra säsongen anmälde vi ett damlag till seriespel. Stommen var från början 10-talet damjuniorer men ganska snart började även äldre spelare dyka upp på träningarna. Några hade dammat av fotbollsskorna efter några års paus, andra vände tillbaka till moderklubben när möjligheten nu fanns. Några spelare kommer från andra delar av landet vilket är lite extra roligt. De arbetar inom försvaret och är stationerade på Livgardet vilket gör att de bor här i kommunen under stationeringen och därför inte har möjlighet att spela i sina respektive föreningar, säger Leif Klebark och fortsätter:

-Det är en härlig men stor utmaning att bygga laget av en så varierad skara spelare. Tjejerna är från 15 till 40+ och många är ju nya för varandra. Jag tycker ändå att resultatet på planen talar för sig själv. Vi började i division fem förra året och spelade så övertygande att vi i år flyttas upp i fyran. För att alla ska få så mycket matchtid som möjligt så kommer vi med största sannolikhet även anmäla ett reservlag i år så att vi är med i två serier. Alla vill ju spela matcher, och många vill spela mycket - och då blir det inte bra att ha en trupp på över 30 spelare i bara en serie.

Nu under vintern, under "off-season", tränar man inomhus i Kungsängen på måndagar (fys), i fotbollshallen i Bro på tisdagar och på Kungsängens IP på torsdagar. Och i april får laget en riktigt vitamininjektion inför säsongsstarten. 

-Stora delar av truppen åker på träningsläger i Spanien i april. Lagbygget, som Leif pratade om, är en viktig del i träningslägret och där har vi ju redan genom att samarbeta, planera och jobba för att genomföra lägret stärkt oss som trupp. Lägret i sig kommer att ytterligare svetsa oss samman vilket vi kommer ha stor nytta av i det kommande seriespelet, berättar Ulrika Lindvall-Johansson och Ola Fennsjö, också ledare i truppen.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 20/8
Filmskaparkollo
Tisdag 21/8
Filmskaparkollo
Lördag 25/8
Bakluckeloppis i Bro
Vernissage: Konstrundan
Sång och musik i Kungsängens kyrka
Söndag 26/8
Vandring på Upplands-Broleden - med Naturskyddsföreningen
Spelmansstämma i Hembygdsgården i kungsängen
Tisdag 28/8
Bokprat: Annika Rehn - Skills
Lördag 1/9
Bakluckeloppis i Bro
avståndsannons

Miljöpartiet maj 18 valet Hållbart Upplands-Bro

U-B kommun Förtidsrösta 18

Freevia aug 18

Kultur & Fritid vt 18 Sommartider i Biblioteket

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Sjöräddningen testamente

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen