UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Tisdagen den 7 juli 2020 - klockan 19:47 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KIFens fotbollsherrar laddar för hemmapremiären


Karin Sidén 2019-04-04

Näst sista träningen innan säsongspremiären. 
Bild:Karin Sidén
Näst sista träningen innan säsongspremiären. 

FOTBOLL   På lördag klockan 15.00 skrivs klubbhistoria för Kungsängens IFs fotbollssektion. Då spelar nämligen herrarna sin premiärmatch i division 2 vilket är den högsta nivån klubben spelat på under sina 90 år.

-Nu börjar det bli pirrigt. Premiärmatchen har hägrat vid horisonten sedan avancemanget var klart i början av november, men nu är det inte lång tid kvar! En träning till och sedan är det skarpt läge! Vi möter Mora nu på lördag, hemma på Kungsängens IP, och hoppas och tror att vi får en stor publik som stöd. Killarna är ordentligt taggade och efter en riktigt bra försäsong känner vi att allt är möjligt, säger Micke Blomqvist som är en av lagets tränare. 

Kungsängens IFs fobollsherrar har gjort en raketresa genom seriesystemet de senaste åren med ett kliv uppåt per säsong. Det senaste klivet tog laget hela vägen upp i division 2, den högsta serien klubben någonsin spelat i.

-Med killarnas inställning är allt möjligt! Truppen består av spelare i olika åldrar, från olika bakgrunder och med väldigt olika temperament men när de kliver i matchstället och ut på planen är de alla blå-blodiga! De ger allt för laget och höjer sig hela tiden. Det har varit en fantastisk resa vi gjort tillsammans och det känns otroligt roligt att vi fått den här chansen. Eller snarare tagit chansen! Vi har jobbat hårt för avancemanget och det är välförtjänt, säger Micka Blomqvist, en av tränarna.

På lördag klockan 15.00 blåser domaren igång matchen på KIP.
Bild:Karin Sidén
På lördag klockan 15.00 blåser domaren igång matchen på KIP.

Han berättar vidare att truppen vuxit inför säsongen. Nu är man 32+3 spelare tack vare ett tillskott på 11 nya spelare, något som kommer att vara mycket värdefullt när säsongen drar igång. 

Ungefär en tredjedel av lagets spelartrupp är fostrade här i kommunen medan resterande kommer utifrån. Det finns dessutom en juniortrupp som på sikt kommer att bidra med god återväxt vilket är jätteviktigt.

-På den här nivån börjar det vara färre och färre egna produkter i lagen så vi känner oss priviligerade på det sättet. Det är jätteviktigt för en förening att ha en bra barn- och ungdomsverksamhet men det är faktiskt lika viktigt med seniorverksamhet som sporrar och inspirerar de yngre att fortsätta och att stanna kvar i föreningen. Precis som handbollen i KSK nu har en skön framgångsvåg både på junior- och seniornivå kan vi också redan nu se ringarna på vattnet från herrarnas avancemang. Hela klubben lyfts!

Att spela i division 2 kommer att innebära längre resor. Bland annat kommer man att möta Gute (Gotland) och Hudiksvall, men även ett flertal Stockholmslag såsom Stocksund, Sundbyberg och Karlberg.

-Vi har en tuff säsongsinledning. I våra sex första matcher möter vi fem av toppfavoriterna! Ingen mjukstart här inte! Men samtidigt får vi ju genast vänja oss vid det högre tempot så en rivstart har ju också något positivt med sig. Premiärmatchen är mot Mora här hemma på Kungsängens IP och vi hoppas så klart på härligt publikstöd i ryggen!


Kommande matcher:

13/4     kl16.00        Stocksund - KIF   Danderyd Arena
19/4     kl14.00   KIF - Hudiksvalls Förenade FF              Kungsängens IP
28/4     kl16.30   FC Gute - KIF   Gutavallen
  4/5     kl15.00   KIF - Skiljebo SK   Kungsängens IP


Länk till tabell och matchkalender.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Socialdemokraternas sommarhälsning 20

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen