Förstasidan Tisdagen den 23 april 2024 - klockan 14:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KSK formligen krossade Hammarby i DM-mötet

Karin Sidén 2017-08-25

KSK hade tio målskyttar under kvällen. Flest mål gjorde Dan Höglund (7st) och Markus Kvarnefalk (6st).
Bild:Tommy Sidén

HANDBOLL   På torsdagskvällen tog KSKs handbollsherrar emot Hammarby i ett gruppspelsmöte i Distriktsmästerskapen. Det blev en totalt ospännande promenadseger för hemmalaget där slutsiffrorna vid slutsignalen skrevs 40-23.

-Hammarby, som ju spelar i högsta ligan, kom till Ekhammarhallen med ett väldigt ungt och oerfaret lag, ett rent Utvecklingslag. A-truppen hade en viktig träningsmatch inför säsongsstarten samma kväll och i stället för att flytta någon av matcherna gav man ungdomarna chansen att få en tävlingsmatch. Så gott som alla spelarna var födda mellan 1998 och 2000. Så det blev ju mer som ett juniorlag som mötte ett herrlag och ingen rätvisande värdemätare alls. För oss är det ju bra med alla plus-mål i statistiken, men lite synd var det att det inte blev någon nerv i matchen, säger Pierre Gjuraj Grubbström, lagets tränare.

Ekhammarhallens läktare var nästan fullsatt på torsdagskvällen, trots den sena matchstarten. Den riktigt goa stämningen uteblev dock, säkerligen eftersom det tidigt i matchen stod klart att det skulle bli en enkel match att plocka poäng mot de unga gästerna. När KSK redan i den nionde minuten kontrade in 7-2 tog Hammarby time out i ett försök att få ett stopp på raset men hemmalaget höll undan och kunde utöka ledningen.

KSKs Marcus Söderberg i kontring.

KSKs Dan Höglund gör ett av sina sju mål.

I halvtid stod det 20-9 på resultattavlan. Andra halvlek såg ut ungefär som den första med den skillnaden att KSK tappade skärpan och började slarva en del. Laget var aldrig ens i närheten av att riskera segern eller att ens släppa Hammarby nära i målprotokollet, trots att fokus inte längre var 100-procentigt. Värt att notera är att Kungsängens målvakt Kristofer Karlsson stod för två av lagets mål! 35-21 och 36-21 gjorde han från egen planhalva i tom bur då Hammarby chansade och tog ut sin målvakt under en utvisning.

Målskörden i den andra halvleken blev 20 hemma-mål mot 14 gäst-mål och slutsiffrorna 40-23 vilket speglade matchbilden rätt väl.

I den andra gruppspelsmatchen spelade Bolton lika mot HK Silwing/Troja, 24-24, vilket gör att KSK knep ledningströjan i DM´s grupp A. (se länk)

Adam Lindblom blev matchens lirare i KSK, dels för sina 5 mål och dels för en strålande försvarsinsats.