Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 03:56 Tipsa redaktionen

KSKs damer vann stort

Karin Sidén 2016-10-18

Kungsängens SK, i vinrött, spelade mot HF SIF.
Bild:Tommy Sidén

HANDBOLL   Kungsängens damlag tog en skön skalp på lördagen när de hemmabesegrade HF SIF med imponerande 26-21, mycket tack vare en storspelande målvakt. KSK ledde med 12-10 i halvtid och kunde tryggt säkra tre poäng mot ett namnkunnigt motståndargäng.

För KSKs herrar blev det dessvärre förlust och bruten segersvit i hemmamatchen mot Spånga HK. Laget kom inte upp i sin normala kapacitet, något som gästerna utnyttjade.

Det var mycket folk i hallen när klubbens två seniorlag spelade.

På lördagen var det fullt hus i Ekhammarhallen när både herrlaget och damlaget hade hemmamatcher. Först ut var herrarna som tog emot mittenlaget Spånga HK. KSK drog igång i ett härligt tempo. 5-1 efter bara sex minuters spel gjorde sannolikt att publik och spelare invaggades i en falsk trygghet. Tio minuter senare satte Spånga 6-6 och försprånget var raderat och spelövertaget likaså.

I halvlek stod det 14-12 efter att lagen följts åt till 11-11. KSK gjorde tidigt 15-12, men fem minuter in i andra halvlek stod det 15-15 och sedan vägde spelet jämnt. Matchen bjöd på en hel del utvisningar och bortslarvade chanser, och att säga att hemmalaget förlorade mot Spånga för att Spånga var det bättre laget vore en överdrift.

23-23 stod det i den tjugofjärde matchminuten. Matchen vägde fortfarande och inget var på något vis avgjort. Spånga var hetare, mer sugna på vinst, men inte bättre. I slutet rann siffrorna iväg och när slutsignalen ljöd stod det 24-28 på resultattavlan.

Om herrmatchen lite grann blev ett bevis för att fokus och vilja krävs även i på papperet "lite lättare möten" visade Kungsängens damer att man kommer långt mot svårare motstånd, bara man har rätt attityd. Och en målvakt som spikar igen! För som Kungsängens målvakt Sara Weman spelade! Frustrerande för gästerna och väldigt skönt för hemmalaget.

HF SIF, som hade ett par riktigt namnkunniga spelare i sin trupp, kom till Ekhammarhallen med två vinster och en förlust i bagaget, medan hemmalaget endast vunnit en av tre matcher i säsongsinledningen.

Bägge lagen gjorde en del onödiga tekniska missar och slarviga passningar, så någon supermatch var det kanske inte sett till helheten, men båda lagen bjöd också på fina spelsekvenser, blixtsnabba kontringar och superimponerande räddningar så underhållningsvärdet var det inget fel på.

KSK ledde med 12-10 i paus och även om det kändes stabilt så var det på inget vis en säker ledning. Sju snabba mål i inledningen, och ledning för hemmalaget med 16-13 efter åtta minuter lovade gott.

HF SIF började svikta medan Kungsängens mål blev svårare och svårare att hitta. Ledningen utökades och avslutningen såg hur säker och trygg ut som helst. 26-21 på resultattavlan och tre sköna och välförtjänta poäng till KSKs damer!

Det var inte något svårt val att utse matchens lirare i damernas match. Sara Weman i KSKmålet var given!