Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Onsdagen den 21 augusti 2019 - klockan 13:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KSKs handbollsdamer förlorade kvalmatchen med uddamålet


Karin Sidén 2019-03-26

Förluster kan vara tunga - och blytunga. Men ibland också ske med flaggan i topp! Att vara så jämna i kvalmatchen mot ett allsvenskt lag så att matchen tvingas till förlängning är stort!
Bild:Peter Larsson
Förluster kan vara tunga - och blytunga. Men ibland också ske med flaggan i topp! Att vara så jämna i kvalmatchen mot ett allsvenskt lag så att matchen tvingas till förlängning är stort!

HANDBOLL   KSKs handbollsdamer har just avslutat kvalmatch ett, en rafflande nagelbitare inför ett fullsatt Ekhammarhallen som slutade med bortaseger. Den historiska milstolpen slutade 30-30 i full tid, med 12-14 i halvlek. I förlängningen var det lika jämnt som under ordinarie matchtid men till slut lyckades ändå gästerna vinna med uddamålet. 34-35 blev slutresultatet.


Bild:Peter Larsson

På tisdagskvällen avgjordes det första kvalmötet mellan Kungsängens SK och HK Drott i en fullsatt Ekhammarhall. Utanför entrédörren stod ett trettiotal snopna anhöriga, KSK-fans, klubbmedlemmar, kommunpolitiker och undertecknad med kameran i högsta hugg och konstaterade att vi var för sent ute.

Säkerhetsansvarige hade sagt STOPP! Inga fler släpps in! så det var bara att vackert vända hemåt och istället följa äventyret via webben.

Det blev en riktigt spännande match där lagen turades om att leda, om än med en lite skakig start för hemmalaget. Kanske var det nervdaller och stundens allvar som resulterade i ett par felpass för många? Gästande Drott hade som mest en fyramålsledning i första halvlek, 10-14, innan Kungsängen lyckades få stopp på tappet. 

12-14 stod det i pausvilan och efter den var det ett mycket säkrare och tryggare KSK som kom till spel. I mitten av andra halvlek hade i stället de dragit ifrån och hade då 24-21 på resultattavlan innan Drott knaprade ikapp igen. Med mindre än fem minuter kvar var ställningen 27-27 och matchen stod och vägde.

Skärmdump från liverapporteringen på webben. Spännande att följa - det också!
Skärmdump från liverapporteringen på webben. Spännande att följa - det också!

Lagen växeldrog och när KSK, som hade satt 30-30 med 14 sekunder kvar på matchuret, fick ett friläge med bara några få sekunder kvar trodde nog alla att det var avgjort. Men nej. 30-30 stod sig och matchen gick i stället till förlängning, 2*5 minuter. 

Också förlängningen var jämn, även om det då hela tiden var gästande Drott som tog ledningen och KSK som kvitterade. I förlängningspausen var ställningen fortsatt oavgjord, 33-33 efter att KSK satte ett psykologiskt viktigt kvitteringsmål med en sekund kvar innan signalen. 

KSK hade 34-33 men orkade inte hålla emot. Drott gjorde två raka mål och vann till slut med 34-35.

Kvalet avgörs i bäst av tre matcher och nästa möte sker på Drotts hemmaarena i Halmstad den 7 april.

Bild:Peter Larsson

Bild:Peter Larsson

Bild:Peter Larsson


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 24/8
Motorflygets Dag - Frölunda flygfält
Klädbytardag - S i B
Vernissage inför Konstrundan 2019
Söndag 25/8
Dans på Rösaring
Lördag 31/8
Konstrundan 2019
Söndag 1/9
Konstrundan 2019
Onsdag 4/9
Slöjdsalong
Onsdag 11/9
Prova på MINDFULLNESS
Torsdag 12/9
Föreläsning: Bli biodlare eller hjälp ett solitärbi
avståndsannons

Sparbanken öppettider aug 19

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen