UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 20 januari 2018 - klockan 04:29 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KSKs herrar stormtrivs i hetluften


Karin Sidén 2018-01-02

HANDBOLL   Vilken säsongsstart för nykomlingarna Kungsängens SK! När halva säsongen passerat och nya året inleds ligger KSK på en imponerande fjärde plats i division 1. Med endast två förluster i protokollet hittills finns alla möjligheter att laget stannar i toppen av tabellen även under andra halvan av säsongen.

-Vilka killar! Och vilket lag! Vi har en stark lagmaskin som jag är övertygad om att motståndarna tycker är jobbig att möta. Till den lagmaskinen räknar jag även våra fans! För vilket tryck de har på läktaren! Publiken är ett genuint stöd och en för oss ovärderlig kugge i maskineriet. Utan deras support skulle det vara mycket svårare att göra den här resan, säger Pierre Gjuraj Grubbström, eller PG som KSKs tränare kort och gott kallas.

Handbollssäsongen 17/18 har nått halvvägs och Kungsängens SKs herrar har fått någon veckas välbehövligt juluppehåll. Dock bara från seriespelet - under juluppehållet har man istället roat sig med ett träningsläger i stället för att vila.

-Vi har konstaterat att vi nog är det lag i serien som tränar minst, så nu har vi bestämt oss för att skruva upp intensiteten något för att hålla säsongen ut. Målet är att hålla oss kvar i division 1 utan att behöva kvala. Vi ligger förvisso fyra nu, bara en poäng från att kvala upp till Allsvenskan - men tabellen är så tät att det heller inte är många poäng ner till den mindre roliga kvalgränsen. I våra bästa stunder är vi ett topplag, men vi har också svackor där vi på egen förskyllan slarvar bort viktiga poäng och de svackorna måste vi försöka jobba bort. Över juluppehållet valde vi att träna på som vanligt istället för att vila som ett steg i det arbetet.

Det har varit en oförglömlig höst för laget som är nykomlingar i division 1. Med bara två förluster, tre oavgjorda matcher och resten segrar ligger man på fjärde plats i tabellen, flåsandes topplagen i nacken.

-Vi gick in i seriespelet som nykomlingar, men kände tidigt att vi kunde mäta oss med de allra bästa, så det har aldrig känts som att vi varit i underläge eller så. Vi måste som sagt "bara" höja vår lägstanivå så att vi inte åker på onödiga poängtapp, säger PG och syftar bland annat på årets sista seriematch mot Uppsala HK som slutade oavgjort 32-32 efter en slarvig insats av laget.

-Serien vänder nu i och med årsskiftet, så vi möter Uppsala HK hemma i årets första match. Kalasläge för revansch med andra ord!


Seriespelet sätter igång nu på söndag, den 7 januari. Klockan 15.15 spelar herrarna sin match mot Uppsala HK. Klockan 13.00 samma dag spelar KSKs damer sin första match för året. De möter Täby HBK. Lagen möttes en vecka innan jul och då vann KSK komfortabelt med sex mål upp. Matchen slutade 24-30 (och spelades i Täby).

Kungsängens SKs damer ligger även de på fjärde plats när halva säsongen är avverkad. Laget spelar i division 2 och har precis som herrarna skönt häng på topp-placeringarna.


Tabellerna vid halvtid i säsongen:<span style=\
Skärmdump från förbundets hemsida.

Skärmdump från förbundets hemsida.
Skärmdump från förbundets hemsida.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Måndag 22/1
SENIORBIO: Hitchcock-klassikern FÖNSTRET MOT GÅRDEN
Fredag 26/1
Konsert: EMILIA AMPER
Lördag 27/1
Föredrag: Dick Harrison och Irène Seth om Almare Stäket - En plats, en borg, en gård
Tisdag 30/1
Finsk filmvisning – Ikitie / Den eviga vägen
Onsdag 7/2
TV-spelshäng i Verkstan
Söndag 11/2
Öppet Möte: Föreningen Bevara Villa Skoga
Tisdag 13/2
TV-spelshäng på Megastor duk
Onsdag 14/2
TV-spelshäng i Verkstan
Fredag 23/2
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
avståndsannons

Kultur och Fritid Amper jan 18

GYMMIX terminsstart jan 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Adventskalenderskylt toppbanner ny

Woodys god julönskning 2017
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen