UBRO Panorama gif-fil
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Fredagen den 18 januari 2019 - klockan 20:38 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

KSKs seniorhandboll firar ny stor framgång - damerna går upp i ettan!


Karin Sidén 2018-03-26

Segerjubel och guldhattar på vinnarlaget!
Bild:Sussi Sjölander
Segerjubel och guldhattar på vinnarlaget!

HANDBOLL   De gjorde det! Höll för trycket och körde hela vägen in i kaklet! KSKs damer inte bara avancerade till division ett, de gjorde det med ett ordentligt brak när de helt obesegrade sedan i november i sista gruppspelsmatchen formligen mosade motståndet och vann med 33-11. Redan från start hade Kungsängen matchen i ett stenhårt grepp men trots det spelade laget sitt spel till slutsignalen ljöd, ingen slog av på tempot utan alla körde på hela vägen igenom och bjöd den tillresta vinröda hejaklacken på god underhållning. När domarna så till slut blåste av den historiska matchen utbröt ett formidabelt segervrål.

Kungsängens handbollsdamer är seriesegrare! Belöningen är välförtjänt: direktavancemang till division 1. Och vilken säsong laget har bjudit på! Efter några inledande svajiga matcher i en ojämn inledning på säsongen, där högt varvades med lågt vilket resulterade i oavgjorda och till och med förlustmatcher, har laget gått från klarhet till klarhet. Sedan november har man inte förlorat en poäng! Med 15 raka segrar har laget visat en enorm styrka och överlägsenhet.

Bild:Sussi Sjölander

I den sista och avgörande matchen mötte man Falu HK, ett lag som man i säsongsstarten i och för sig vann med 24-16 mot, men på hemmaplan och med helt andra förutsättningar. Den här gången stod mer på spel, men med ett taggat och målmedvetet gäng på planen var det aldrig något snack. Som de levererade!

Redan efter 7.34 minuter spelade i Lugnet Sportcenter stog det 0-8 på resultattavlan. Och en time out för Falu HK var nödvändig. Efter timeouten fortsatte Kungsängen att ösa in mål medan Falu bara kunde se på. Trots finfina räddningar och bra spel från båda målvakterna kunde KSK enkelt dra ifrån. 

Och som de spelade! Ända fram till slutsignalen körde de vinrda KSK-tjejerna sitt spel. Trots att allt var klart fortsatte man att springa fort och att ösa in mål. För publikens skull. För på läktarna fanns en relativt stor tillrest vinröd supportergrupp som hejade, sjöng, och applåderade. När klockan närmade sig full tid stod den vinröda publiken upp och jublade medan det plockades fram guldhattar och vinnartröjor som delades ut bland spelare och ledare. På resultattavlan stod det 11-33 när så äntligen den efterlängtade slutsignalen ljöd.

Bild:Sussi Sjölander

Bild:Sussi Sjölander

Att samtliga spelare i Kungsängen noterades i målprotokollet är en styrka som ger resultat. När man som KSK har en hel trupp som producerar mål framåt blir man en svår motståndare att möta, vilket ger en mycket bra grund inför kommande division 1-spel där det tveklöst kommer att krävas lite till av varje spelare.

I division 1 inte bara smäller det lite hårdare - det går också lite fortare, och lägstanivån hos motståndarna ligger ett eller ett par snäpp högre än i division 2, men med tanke på hur det sett ut de senaste 15 matcherna ska Kungsängen-tjejerna inte ha några problem att hänga med! 

Division 1 är plötsligt inte bara en dröm och ett mål utan nu också en sanning och verklighet! Stort grattis till hela laget och lagledningen som gjort ett storartat arbete och som levererat en handbollshistorisk godbit i klubbens historia.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 19/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 23/1
Stickcafé i Kulturhuset
Lördag 26/1
Röda Korset - Second Hand butik
Onsdag 30/1
Bokklubb för unga, 10-12 år
avståndsannons

Öppet Hus på UBG jan 19

UNICEF plugg

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen